Royal babynieuws! Baby Romanov ziet vandaag het levenslicht

Vers van de pers, letterlijk: de Romanovs hebben een nieuwe troonopvolger!

“Zeg, die Romanov-baby…die zou ook dit najaar geboren worden, toch?” keuvelde de redactie vanmorgen na een eerste kopje koffie. En jawel: zojuist is bekendgemaakt dat Baby Romanov, het kindje van groothertog George van Rusland en prinses Victoria, is geboren! Als echte Nostradames praten we je even bij.

Romanovs

Misschien denk je bij de Romanovs aan pracht, praal, revolutie, en vooral: vergane glorie. Ergens in je achterhoofd kun je je nog wel de tekst herinneren van Once Upon a December, maar daar hield het sprookje wel op. Toch?

Nou, nee. De Romanovs zijn (in een zekere vorm) alive and kicking. Groothertogin Maria Vladimirovna heeft de Russische keizerstroon stevig geclaimd, en haar zoon Groothertog Georgi Mikhailovich Romanov, ook wel groothertog George genoemd, zou troonopvolger worden als er weer een tsaar zou worden ingesteld in Rusland. Een royal in een land zonder koningshuis dus. Maar nu wel mét een troonopvolger.

Blijde verwachting

Eind mei dit jaar maakten Zijne Keizerlijke Hoogheid groothertog George en zijn vrouw, Hare Doorluchtige Hoogheid prinses Rebecca Victoria, bekend dat zij een kleine spruit verwachtten. Met een stel prachtige kiekjes en een statement in vijf verschillende talen (je moet toch je internationale banden onderhouden, ook al heb je geen natie aan je voeten liggen) kondigden de Romanovs aan in verwachting te zijn.

Zo was Victoria ‘in excellente gezondheid’ en verwachtten de Romanovs geen afspraken en engagements af te hoeven zeggen. Wat die dan ook mochten zijn, verder.

Baby Romanov

En nu is de kleine dus ter wereld gekomen! Op de website van de Romanovs is het heuglijke nieuws gedeeld in een kort persbericht. Ook onthullen de Russen direct de naam én correcte titel van het kleine mannetje. “Onze kleinzoon zal Zijne Doorluchtige Hoogheid Prins Alexander Georgievich geheten.” Was getekend, H.K.H De groothertogin.

Helemaal duidelijk! Wij wachten de eerste kiekjes af. En gaan ondertussen eens verder keuvelen over dingen die ook wel eens het levenslicht mogen zien. Die docu van Harry en Meghan, bijvoorbeeld…

Bron: Russian Legitimist | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws