Leuk nieuws voor koningin Mathilde

Ter ere van haar gouden verjaardag heeft Mathilde een groot interview gegeven!

Leuk nieuws voor koningin Mathilde! De Belgische royal wordt namelijk volgende week 50 jaar en ter ere van haar gouden verjaardag heeft Mathilde een groot interview gegeven bij de Belgische zender VTM NIEUWS. Volgende week vrijdag, op de dag van haar verjaardag, zal het interview worden uitgezonden.

Interview

Voor de speciale gelegenheid heeft VTM Nieuws de koningin een jaar lang gevolgd. Ook ging Mathilde in gesprek met journaliste Eva Peeters en werd de koningin van België gevolgd door camera’s tijdens officiële ontmoetingen door het land. Sommige vragen waren off-limit volgens Peeters, zo zou ze bijvoorbeeld niet mogen vragen naar de kinderen van Mathilde en koning Filip.

De hoofdredacteur van het Belgische VTM, Bert Heyrman, laat aan Blauw Bloed weten dat ze bijna twee jaar aan het interview hebben gewerkt. “Een interview met de koningin regel je niet in enkele dagen of weken”, legt hij uit. “We maakten uiteraard duidelijke afspraken met het koninklijke paleis. Zo wisten we dat de koningin absoluut geen politieke uitspraken mocht doen.”

Nieuwjaarsreceptie

Ook hielden de Belgische royals afgelopen donderdag hun nieuwjaarsreceptie in het koninklijke paleis van Brussel, dat meldde het Belgische koningshuis op Twitter.

“De koning en de koningin ontvangen de hoofden van de diplomatieke zendingen die geaccrediteerd zijn in Brussel, voor een Nieuwjaarsreceptie in het Koninklijk Paleis”, luidt de Tweet. Op de foto’s zien we de Belgische koning en koningin de handen schudden van alle genodigde. Volgens de stijlexperts van @RoyalFashionPolice draagt Mathilde een olijfkleurige outfit van Natan met bijpassende oorbellen van Leysen Joaillerie. Onze eigen Oranjes zullen volgende week hun Nieuwjaarsreceptie houden, en wij zijn alvast benieuwd met welke beeldige outfit onze Máxima zal verschijnen!

Bron: Blauw Bloed, @monarchiebe, @RoyalFashionPolice | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws