Feest in Noorwegen: prinses Ingrid Alexandra is jarig!

Gratulerer med dagen, prinses!

Vorig jaar was de Noorse Prinses Ingrid Alexandra het stralende middelpunt bij het galadiner ter ere van haar 18e verjaardag. Vandaag zullen er misschien wat minder galajurken en tiara’s aanwezig zijn, maar dat maakt de dag er niet minder feestelijk om. De prinses mag namelijk 19 kaarsjes uitblazen! Een goed moment om even terug te blikken.

Kiekje uit de oude doos

Prinses Ingrid Alexandra is geboren op 21 januari in 2004. Ingrid Alexandra zal te zijner tijd de tweede regerende koningin van Noorwegen worden, na de vijftiende-eeuwse Margaret.

Beeld: Kongehuset, Jo Michael, The Royal Court

Voor haar 10e verjaardag bracht het Noorse koningshuis een hele zoete portretfoto uit van de kleine prinses.

Beeld: Sølve Sundsbø, het koninklijk hof.

Galadiner

Maar kleine prinsesjes worden groot en prinses Ingrid Alexandra vierde haar achttiende verjaardag in het gezelschap van toekomstige collega-vorstinnen als prinses Amalia en prinses Elisabeth van België. Voorafgaande aan het galadiner publiceerde het Noorse koningshuis de eerste portretten van prinses Ingrid Alexandra, mét een tiara!

Ingrid Alexandra
Beeld: Kongehuset, Ida Bjørvik

En tijdens de grote tiara party was ze het stralende middelpunt tijdens het galadiner met de toekomstige collega-vorstinnen.

Beeld: Lise Åserud / NTB via BrunoPress

Zakelijk en Chique

prinses Ingrid Alexandra
Beeld: Kongehuset, Ida Bjørvik

Ook liet het Noorse Hof vorig jaar weten liet dat prinses Ingrid Alexandra helemaal bij de wereld van de volwassenen hoort en haar eigen kantoor heeft gekregen in het koninklijk paleis. Hoewel het hof benadrukt dat ze zich komende jaren vooral op haar opleiding zal richten, stralen deze foto’s toch wel écht een nieuwe, volwassen kant van Ingrid uit. She’s ready to rule!

Powervrouw

In Noorwegen is de zittende koning of koningin ook formeel de opperbevelhebber van de strijdkrachten, dus zo’n stukje training is mooi meegenomen voor de toekomstige kroonprinses. De dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit liet zich van haar stoere kant zien terwijl ze zich voor een dag bij de ‘legerbasis’ voegde. Het leverde een reeks knappe foto’s op voor the ‘gram!

Gratulerer med dagen, prinses!

Bron: Kongehuset, Beau Monde archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws