Royal fotograaf over fotograferen van George, Louis en Charlotte

Say cheese!

Chris Jackson fotografeert de kinderen van de Prins en Prinses van Wales al vanaf de allereerste dag dat ze de Lindo Wing verlieten, en hij heeft in de loop der jaren een aantal ongelooflijke momenten vastgelegd. Aan Hello! Magazine doet hij een boekje open over zijn ervaringen als royal fotograaf. 

Royal fotograaf

Door zijn werk als fotograaf heeft Chris het geluk gehad om op bijzondere momenten aanwezig te zijn bij de Britste royals. Zo was hij bij hun doopfeesten, eerste koninklijke bezoeken en is hij ook persoonlijk door het koninklijk paar gevraagd om grote familiemijlpalen vast te leggen. Een daarvan was het familieportret speciaal gemaakt voor de toenmalige prince Charles zijn zeventigste verjaardag.

Beeld: BrunoPress

Royal kids

Het leukste aan zijn werk als fotograaf voor de koninklijke familie vindt Chris het werken met de kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis. “Het voegt zo’n leuke energie toe, het laat je glimlachen achter de camera”, vertelt hij aan Hello!. Ook vindt hij het mooi om van zo dichtbij de kleine royals te zien opgroeien. Maar het niet altijd even makkelijk om de kinderen goed in beeld te brengen. Volgens Chris is het belangrijk om een band op te bouwen met de kinderen zodat ze zich op hun gemak voelen. “Je wil niet dat ze nerveus zijn.”

Favoriete foto

Natuurlijk heeft Chris ook een paar favoriete foto’s en die hebben wij even op een rijtje gezet.

Beeld: BrunoPress

Een van zijn favoriete kiekjes is geschoten op de eerste schooldag van de kleine George. Christ wist het nerveuze koppie prachtig in beeld te brengen.

Beeld: BrunoPress

Ook de dansende Louis tijdens de Platinum Jubilee Pageant, een onderdeel van de viering van het Platinum Jubileum van koningin Elizabeth II, was een van zijn favoriete momenten die hij heeft weten vast te leggen. Dit herkenbare kiekje ging de hele wereld over want zo zie je maar weer: ook de kleine Britse royals zijn maar gewoon kinderen die af en toe een beetje gek willen doen.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws