Willem-Alexander verruilt driedelig pak voor legeroutfit

Looking good, Wim-Lex!

Hoewel de koning op werkbezoeken normaal gesproken op z’n royals netjes in pak verschijnt, draait hij z’n hand er ook niet voor om om zich in een outfit te hijsen die wat meer past in de omgeving. Dat bleek maar weer toen hij gisteren Nederlandse militairen in Litouwen bezocht.

Van Curacao naar Litouwen

Tijd om te acclimatiseren na de Cariben-trip was er amper voor Willem-Alexander, want voor hij het wist zat hij weer in het vliegtuig. Deze keer naar Litouwen, waar hij een bezoek bracht aan Nederlandse militairen in de stad Pabradė in Litouwen.

Outfit switch

En waar we vorige week Máxima haar Gianvito Rossi-pumps en Natan-mantel nog zagen inruilen voor een praktisch marsman-pakje, blijkt nu dat ook manlief Wim-Lex niet vies is van een outfit switch. Om aan een oefening mee te doen met de militairen, was strak in pak natuurlijk geen optie. En dus hees de koning zich in een camouflage-pakkie waarin we hem bijna – echt bijna – niet meer herkenden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)

Op z’n plek

Vervolgens stapte Wim-Lex een tank in en waagde hij zich aan de machinegeweren. Zelfs zonder pak leek de koning hier helemaal in z’n nopjes te zijn. Misschien toch voor de verkeerde carrière gekozen – pardon, in de verkeerde familie geboren?

Bron: Blauw Bloed, Instagram @koninklijkhuis | Beeld: NL Beeld / BrunoPress, Instagram @koninklijkhuis

Laatste nieuws