De drie royals die deze week onder het mes moesten

Hoe gaat het nu met de koninklijke patiƫnten?

De royal-ziekenhuizen draaiden deze week overuren. Er waren namelijk niet Ć©Ć©n, niet twee, maar wel drie royals die deze week onder het mes moesten: koningin Margrethe van Denemarken, de Zweedse koning Carl Gustaf Ć©n onze eigen prinses Beatrix.Ā 

Margrethe

Dat de gezondheid van Margrethe al langere tijd niet over rozen ging, was allang duidelijk voor de Denen. Toch groeiden de zorgen nĆ³g meer toen de koningin haar vakantieplannen cancelde. En inderdaad, even later werd bekend dat ze geopereerd zou worden aan haar rug, waar ze al jaren problemen mee heeft. Afgelopen woensdag was het zover: toen ging Margrethe onder het mes tijdens een zware, uitgebreide operatie. Inmiddels heeft het Deense hof laten weten dat de koningin stabiel is, maar nog wel langere tijd moet herstellen van de ingreep.

Carl Gustaf

Twee dagen voor de operatie van Margrethe was voor Carl Gustaf een hartoperatie gepland. Het ging om een zogenaamde ‘kijkoperatie’, die volgens het Zweedse hof geslaagd is. De Zweedse koning maakt het goed en zal naar verwachting twee weken moeten rusten voordat hij zijnĀ royal duties weer kan oppakken.

Beatrix

Het was wel even schrikken toen we hoorden dat onze eigen Bea door een ongeluk op de piste het Oostenrijkse Lech plots moest verlaten. Gelukkig bleek het mee te vallen: de prinses had haar pols gebroken. Leuk is anders ā€“ zeker omdat ze erdoor haar wintersportvakantie moest afbreken ā€“ maar het was ook een opluchting dat er niet meer botten waren gebroken. Inmiddels is de prinses geopereerd en weer in Nederland aangekomen. Zoon Wim-Lex liet al weten dat het “heel goed” gaat met zijn moeder. Erg fijn om te horen!

Bron: Hello! Magazine, Blauw Bloed, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws