Dit is het favoriete luxemerk van prinses Charlene

Dit merk mag absoluut niet ontbreken in de garderobe van de prinses.

Dat royals dol zijn op luxemerkten als Chanel, Orada, YSL en meer van dat soort powerhouses in de mode-industrie, wisten we al. Maar bij de Paris Fashion Week kun je ook het Zwitserse modehuis Akris terugvinden – en dit luxe-label kan meerdere royals tot z’n fans rekenen. Maar niemand is zo verzot op Akris als Charlene, prinses van Monaco.

Basics

Diep in de buidel tasten voor een stel goede basics? Charlene weet er alles van. De Doorluchtige Hoogheid hoeft zich met een koninklijk budget geen zorgen te maken over het bonnetje, en ze verschijnt dan ook regelmatig van top tot teen in understated designerstukken. De prinses kiest meestal voor neutrale tints, en van een beetje ton sur ton is zij ook niet vies. Maar wat de prinses ook draagt: grote kans dat je items van het Zwitserse label Akris in haar outfit kunt spotten.

charlene akris
Beeld: NL Beeld / Brunopress

Eind vorig jaar verscheen Charlene van top tot teen in Akris. Zo meldde UFO No More dat zij de Flavin-broek (€740) droeg, met een coltrui in caramel (€850), en daarover de Emotion trenchcoat (€4.450). Zelfs het riempje rond haar taille (€400) was van Akris. Totaalprijs: €6440.

Feestelijk

Maar niet alleen voor business chic outfits kan Charlene op Akris rekenen. Zo maakte ze vorig jaar ook tijdens de Nationale Feestdag van Monaco haar opwachting in een in het oog springende mantel van Akris.

charlene akris
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

In plaats van een ton sur ton look, koos Charlene dit keer voor twee uitersten: van een hagelwitte Akris mantel, naar gitzwarte accessoires. Met een donkere canotier op het koninklijke hoofd en een stel leren handschoenen gaf de prinses haar Akris-mantel een edgy randje.

Glamour

Maar als royal moet er op z’n tijd natuurlijk ook een stukje glam van af kunnen. Ook dan weet Charlene het Zwitserse label te vinden.

Het is een beetje zonde van de lange zwarte mantel (eveneens van Akris), maar onder dat warme kledingstuk draagt Charlene een prachtige japon van Akris, uitgevoerd in zwarte tulle met verfijnd borduurwerk. Een heus kunstwerkje, waar we graag meer van hadden gezien. Ach, in elk geval matcht de prinses haar galagewaad met een jas die ook al afkomstig is van haar favoriete designer.

Bron: Beau Monde, UFO No More | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws