Happy hoarders: dit zijn de bizarre verzamelingen van celebs

Wat? Céline Dions schoenen hebben een eigen, geautomatiseerde suite.

Meer auto’s dan sokken, tienduizend paar hakken en nóg niet verzadigd…Beau Monde presenteert: de hoarders van Hollywood. More is more is more is more.

Demi More: nooit te oud om met poppen te spelen

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Rupsje Nooitgenoeg – Volgens de New York Times is Demi de grootste particuliere verzamelaar van vintage porseleinen poppen. Ze heeft er meer dan tweeduizend en haar collectie is verzekerd voor twee miljoen. La Moore kreeg de smaak van het verzamelen te pakken nadat ze in 1989 haar eerste pop kreeg, van toenmalige echtgenoot Bruce Willis. Het was een negentiende- eeuws exemplaar met echt mensenhaar die hem aan haar deed denken.

Opbergruimte – Demi heeft twee villa’s, één in Los Angeles, één in Idaho, en beide zijn eigenlijk één groot poppenhuis. In elk vertrek staan tientallen exemplaren. Ex-echtgenoot Ashton Kutcher verklaarde in een interview dat hij lang moest wennen aan ‘al die starende ogen’. “Ik vond het maar eng. Vooral ’s nachts. Ze deden me denken aan Chucky.”

Meest bijzonder – Haar Gene Marshall modepoppen, speciaal gemaakt voor volwassen verzamelaars. De porseleinen dametjes zijn veertig centimeter groot en dragen kleding uit de jaren dertig, veertig en vijftig.

Fijn detail – Gaat ze op reis, dan neemt Demi meerdere lievelingen met zich mee. In een interview:“Ze hebben zulke grappige en lieve gezichtjes. Ze herinneren me eraan dat ik het leven niet al te serieus moet nemen. Speelse mensen blijven langer jong.”

Céline Dion: haar schoenen hebben een eigen, geautomatiseerde suite

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Rupsje Nooitgenoeg – ‘Her heart will go on’ en haar verzamelwoede ook. Céline heeft ruim tienduizend paar hooggehakte schoenen (waarde: 1,5 miljoen), maar is gestopt met tellen ‘omdat wiskunde niet haar sterkste kant is’. Favoriet zijn exemplaren van Manolo Blahnik, Prada, Alaïa en Jimmy Choo, al stelt het Canadese nachtegaaltje – dat helaas aan een zenuwziekte lijdt – geen snob te zijn: “Als ik mooie hakken zie, koop ik ze. Dat kan ook op een markt zijn.” De maat maakt niet uit. In een interview: “Ik ga naar een winkel en zeg: ‘Deze vind ik geweldig.’ Vervolgens vragen ze welke maat en roep ik: ‘Je begrijpt me verkeerd. Ik wil ze, dus in welke maten heb je ze?’”

Opbergruimte – Céline’s lievelingen hebben een eigen suite die volledig geautomatiseerd is. Met één druk op de knop kan La Dion een bepaalde schoen ‘oproepen’.

Meest bijzonder – Met Swarovski- stenen versierde leren stiletto’s, handgemaakt in Italië, die Céline in 2019 droeg naar het MET Bal. De kunstwerkjes waren het resultaat van een samenwerking tussen schoenontwerper Chloe Gosselin en Oscar de la Renta.

Fijn detail – Nelson, één van haar drie zonen, is net zo gefascineerd door haar schoenen als mamalief. “Hij loopt graag op pumps,” aldus Céline. “En doet dat beter dan ik.”

Nicki Minaj: aangeklaagd voor een fortuin per haar

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Rupsje Nooitgenoeg – Nicki heeft de beste pruikencollectie sinds Marie Antoinette. De diva heeft er zo’n driehonderd, de meeste zijn gemaakt door Noah Scott, die ook de haarfavoriet is van Katy Perry en Ariana Grande. Nicki’s pruiken worden verzorgd door kapper/haarstylist Arrogant Tae die ze zorgvuldige badjes geeft na gebruik.

Opbergruimte – De pruiken hebben een eigen kamer in Nicki’s miljoenen mansion. (Dit is geen unicum in showbizzland. Zo heeft Khloé Kardashian een vergelijkbare ruimte. Alleen dan met extensions.)

Meest bijzonder – In 2014 betaalde Minaj 75.000 euro voor een langharige, onbewerkte pruik. Het haarstuk was gemaakt van echt mensenhaar en afkomstig van één vrouw (dus niet van verschillende ‘donors’). De verkopende partij had er zes jaar over gedaan om tot deze lengte te komen.

Fijn detail – La Minaj is voor dertig miljoen aangeklaagd door haar voormalige haarstylist, Terrence Davidson, die claimt dat ze met een aantal van zijn pruik-ideeën aan de haal is gegaan. Ook vindt hij dat zíjn ‘wigs’ mede verantwoordelijk zijn voor Nicki’s succes.“In plaats van dankbaar te zijn, ruilde ze me in voor Arrogant Tae. Nicki heeft mijn carrière ernstig geschaad. Ze eiste mijn 24/7 aandacht waardoor ik geen andere cliënten kon aannemen. Ook heeft ze me afgeraden in een realityserie te spelen.”

Dit artikel is een fragment uit de nieuwste Beau Monde. Benieuwd welke celebs er nog meer bizarre verzamelingen op na houden? Ren dan nu naar de winkel! In deze editie vind je bovendien een uitgebreid interview met Sylvia Geersen, voelen we Willie Wartaal aan de tand over zijn jeugd, en deelt Jennifer Hoffman haar blijmakers.

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws