Royal spoedcursus: met deze tips zie je er onbetaalbaar uit

Hoe pakken de royal ladies dat aan?

Hoewel de portemonnee van menig royal lady het uiteraard toelaat om peperdure designer outfits te dragen, blijkt niets minder waar. Zo verschijnen de dames vaak ook in betaalbare kledingstukken terwijl ze er nog steeds elegant – en onbetaalbaar – uitzien. Het blijkt een verzameling van een paar slimme tips en trucs. Wij zetten deze voor je op een rij.

Klassiek en tijdloos

Sommige items zijn tijdloos en raken eigenlijk nooit uit de mode. In plaats van dat je geld uitgeeft aan trends die misschien maar één seizoen in de mode zijn, kun je beter investeren in een tijdloos kledingstuk van goede kwaliteit die je eigenlijk altijd aankan. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke, tijdloze looks van prinses Kate. Met een pantalon of lange rok, een top met hoge hals en een elegante jas of blazer kan je eigenlijk niet de mist in gaan. Deze gouden combo heeft de prinses in verschillende kleuren in haar koninklijke garderobe hangen en zorgt er keer op keer voor dat ze er onbetaalbaar uitziet.

kate krachttraining
Bron: NL Beeld / BrunoPress
Beeld: NL Beeld / BrunoPress
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Ton sur ton

Ton sur ton (kleur op kleur) is een eeuwenoud ‘geheim’ waar een hoop royals gebruik van maken. Het is een manier van kleden waarbij je kleurenpalet uit één basiskleur bestaat. Die draag je in verschillende tinten of in dezelfde tinten van top tot teen. En dat trucje werkt altijd, weten ook koningin Máxima, koningin Letizia en prinses Kate. Dure designer items zijn echt overbodig voor het creëren van een ton sur ton-look. De kracht zit hem namelijk in de matchende kleuren.

letizia
Beeld: Brunopress
Maxima en Jeangu Macrooy
Beeld: Brunopress
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Nautische sferen

Regelmatig zien we de royal ladies verschijnen in nautische kledingstukken. Met name de gestreepte marinière is een favoriet bij de royals ladies. Coco Chanel introduceerde dit kledingstuk in 1917 in haar nautische collectie: de marinière – een gestreept matrozentruitje. Sindsdien is het een geliefd kledingstuk geworden onder menig fashionista. Françaises paradeerden er vroeger al mee langs de Franse Riviera en ook nu zien we het eenvoudige maar chique truitje nog regelmatig opduiken.

Kate Middleton
Bron: BrunoPress
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Vergeet niet om ook je accessoires af te stemmen op het kleurenpalet van de rest van je outfit. Zo komen de kleuren van je look perfect samen, et voilà! Je ziet er gegarandeerd uit om door een royal ringetje te halen.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws