Máxima steekt handen uit de mouwen bij bezoek aan vrouwencentrum

Er stonden maar liefst drie werkbezoeken op de koninklijke planning.

Koningin Máxima is niet alleen een heus stijlicoon; ook als het gaat om intelligentie, kracht en doorzettingsvermogen kijken we naar deze powervrouw op. De koninklijke agenda van onze koningin zat afgelopen woensdag dan ook bomvol, want er stonden maar liefst drie werkbezoeken op de planning. Zo bezocht Máxima het Vrouwencentrum Maximina en de jongerenorganisatie DB4ALL/Tigers in Roermond. Ook opende ze het 51e voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie in Limburg waar ze – zoals gewoonlijk – in stijl verscheen.

Vereniging voor Psychiatrie

Onze koningin maakt zich al jaren hard om mentale problemen uit de taboesfeer te halen. Ze is dan ook erevoorzitter van de stichting MIND US die zich inzet voor de mentale gezondheid van jongeren. Het openen van het 51e voorjaarscongres van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie is haar dan ook op het lijf geschreven. “We willen dat jongeren zich veerkrachtig kunnen ontwikkelen en hulp weten te vinden als dat nodig is. Een belangrijke stap hierbij is: mentale problemen uit de taboesfeer halen”, vertelde de koningin in haar toespraak.

Vrouwencentrum

Maar toen stond het volgende werkbezoek alweer op de planning en reisde Máxima af naar het Vrouwencentrum Maximina en de jongerenorganisatie DB4ALL/Tigers in Roermond die ondersteund worden door het Oranje Fonds, waar onze koning en koningin beschermpaar van zijn. Hier kreeg ze een rondleiding door het pand, schudde ze de handen van vrouwen met allerlei verschillende achtergronden en ging ze in gesprek met betrokkenen van het vrouwencentrum over het ontstaan en de toekomstplannen van de organisatie.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Ten slotte bracht onze koningin een bezoek aan het jongerencentrum DB4ALL dat samen met de zaalvoetbalclub TIGERS het initiatief DB4ALL Kookt heeft opgezet. Volgens het RVD bezorgen de jongeren maaltijd tijdens de ramadan aan mensen in de buurt  “die wat steun kunnen gebruiken.” De maaltijden worden bereid door moeders uit de buurt en een kok en gesponsord door ondernemers.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Voor deze – behoorlijk – drukke dag trok Máxima wederom een stijlvolle outfit uit haar koninklijke garderobe. Ze droeg een navyblauwe wollen jurk met geborduurde witte bloemen van het luxe modehuis Oscar de la Renta. De koningin verrijkte haar outfit met bijpassende sieraden en een goed stel navyblauwe Gianvito Rossi-pumps. Kortom: een uiterst geslaagde look voor een dag vol royal duties.

Bron: Het Koninklijk Huis, RVD, Blauw Bloed, Vorsten | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws