Overwinning voor Meghan Markle in rechtszaak met halfzus

Van je (half)zus moet je het hebben...

Goed nieuws voor de Meghan Markle! De hertogin van Sussex viert namelijk een juridische overwinning. De Amerikaanse rechtbank heeft vandaag besloten dat de lasterzaak die Meghans halfzus Samantha Markle heeft aangespannen, wordt afgewezen. 

Rechtszaak

Met alle media-aandacht voor de Sussexes, komen er een hoop mensen in beeld die hun verhaal doen over Harry en Meghan. Zo sprak de Duchess openhartig over de (niet-bestaande) relatie met halfzus Samantha. Die nam haar dat niet in dank af, en besloot Meghan voor het gerecht te slepen. De zaak van Samantha Markle draait om het Oprah-interview van de Sussexes uit 2021, en claimt dat Meghan ‘aantoonbaar onware en valse uitspraken’ deed voor een ‘wereldwijd publiek’. Van je (half)zus moet je het hebben…

“Ze wijst haar familie af om te verbergen dat zij dit verhaal verzonnen heeft dat ze het van rags to riches heeft geschopt, wat nonsens is. Ze besefte zich waarschijnlijk niet eens wat voor leed dit haar zus zou aandoen”, vervolgde de advocaat. Zo zou Samantha Markle de rancune van de fans van haar halfzus duidelijk gevoeld hebben. Naast de ‘honderden bedreigingen’ die ze naar eigen zeggen ontvangen heeft, claimt de halfzus dat zij onder andere gestalkt werd in de nasleep van Meghans publiciteit.

Juridische overwinning

De Amerikaanse rechtbank heeft vandaag besloten dat de zaak die Samantha heeft aangespannen, afgewezen wordt. Volgens het persbureau PA, die toegang heeft gehad tot gerechtelijke documenten, heeft een rechter in Florida de rechtszaak afgewezen omdat Meghan “slechts een mening geeft over haar jeugd en haar relatie met haar halfzus.” Volgens de rechter kan Meghans mening over haar jeugd niet worden “onderworpen aan empirisch bewijs” daarom kan Samantha “de mening van de beklaagde over haar eigen jeugd niet plausibel weerleggen.”

Op het spel stond een schadevergoeding van 75.000 dollar, maar laten we eerlijk zijn: uiteindelijk stond de geloofwaardigheid van de Sussexes in deze zaak vooral op het spel. Gelukkig hoeft Meghan zich hierom niet langer zorgen om te maken. Nu is het alleen nog afwachten hoe manlief Harry uit de verf komt bij zijn rechtszaak…

Bron: Hello! Magazine, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws