Koning Charles krijgt speciale emoji voor zijn kroning

Welkom in 2023!

Van een royale gastenlijst tot aan een perfect uitgestippelde route naar Westminster Abbey: aan alles wordt gedacht tijdens de kroning van koning Charles op 6 mei. Sterker nog, er is zelfs een heuse emoji het leven in geroepen voor de kroning.

Emoji

Royals ouderwets? Welnee! Ook Charles en Camilla zitten tegenwoordig gewoon op Instagram of Twitter. De royals hebben hun eigen social media-kanalen, waarop geregeld een belangrijke update wordt gedeeld. Zo kunnen we op Twitter bijvoorbeeld nauwlettend in de gaten houden hoe het er voor staat met de voorbereidingen voor de kroning. Er worden met de dag meer details bekendgemaakt en er is nu zelfs een emoji voor de coronation gemaakt.

Kroon

Koning Charles kan er vanaf nu op los tweeten, want hij heeft een eigen kroning-emoji. Het is een plaatje van de kroon van Sint Edward, ofwel de kroon die de koning zal dragen tijdens de ceremonie. De emoji komt op Twitter te voorschijn wanneer je bepaalde hashtags gebruikt. Bijvoorbeeld de hashtags #Coronation, #CoronationConcert en #CoronationWeekend.

“Een speciale emoji voor de kroning is vandaag live gegaan! De emoji, gebaseerd op de kroon van St. Edward, verschijnt wanneer een van de volgende hashtags wordt gebruikt…”, tweette het koningshuis afgelopen zondag.

Vorig jaar, bij het platinum jubileum van wijlen Queen Elizabeth, werd er ook al een speciale emoji gelanceerd. Toen nog in de vorm van een corgi. De nieuwe kroon-emoji is alleen op Twitter te gebruiken.

Bron: Express.co | Beeld: NL Beeld, Twitter

Laatste nieuws