Zwanger maar fashionable!

Als je zwanger bent, kan het soms lastig zijn om je stijlvol en modieus te kleden. Je lichaam verandert immers snel en vaak heb je andere prioriteiten dan alleen maar bezig zijn met je uiterlijk en met mode. Toch wil je er als zwangere vrouw natuurlijk ook goed uitzien en jezelf mooi kunnen voelen. We geven je graag een aantal tips!

Kies voor comfortabele en stretchy materialen

Als je zwanger bent dan is het belangrijk om je comfortabel te voelen in je kleding. Vaak voelt het ongemakkelijk om strakke kleding te dragen. Kies daarom voor comfortabele en stretchy materialen, zoals katoen, jersey en lycra. Deze stoffen passen zich aan de vorm van je lichaam aan en zitten lekker comfortabel. Een dagje shoppen (babywinkel in en uit, op zoek naar mooi spul van Kidslabel) wil je tenslotte wel doen met lekker zittende kleding aan.

Ga voor oversized items

Oversized items zitten erg comfortabel en het geheel ziet er ook nog eens mooi uit als je ze op de juiste manier draagt. Denk bijvoorbeeld aan een oversized blouse, een wijde broek of een maxi-jurk. Draag op de broek een mooie grote ceintuur welke onder je buik valt.

Accessoires maken de look

Accessoires zijn de perfecte manier om je zwangerschapsoutfit een boost te geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie sjaal, een statement ketting of een leuke tas.

Investeer in goede lingerie

Als zwangere vrouw is het belangrijk om goede lingerie te dragen. Je borsten en buik veranderen immers snel, en het is belangrijk dat je lingerie daarop is aangepast. Investeer daarom in goede lingerie, zoals een voedingsbeha en een hoog zittende zwangerschapsslip. Deze items zijn niet alleen comfortabel, maar zorgen ook voor de juiste ondersteuning. Denk ook alvast aan goed ondergoed voor na de bevalling. Daarnaast is een lekkere badjas ook altijd fijn om te hebben, zeker als je in het ziekenhuis gaat bevallen. Je hebt overigens ook badjasjes voor baby’s. Deze zijn vaak te vinden in een (gepersonaliseerd) kraampakket. Schattig en heerlijk warm!

Durf te experimenteren

Als zwangere vrouw heb je de perfecte reden om eens lekker te experimenteren met je stijl. Je lichaam verandert immers snel en dat biedt nieuwe mogelijkheden om nieuwe stijlen te proberen. Durf daarom eens iets anders te proberen dan wat je normaal zou dragen. Misschien vind je wel een hele nieuwe stijl die goed bij je past!

Koop niet te veel in één keer

Als zwangere vrouw wil je natuurlijk wel genoeg kleding hebben om er stijlvol uit te zien. Maar koop niet te veel in één keer. Je lichaam verandert namelijk zo snel tijdens de zwangerschap en je weet nooit precies welke maat je straks hebt. Koop daarom liever regelmatig een paar nieuwe items dan in één keer een hele nieuwe garderobe.

Draag laagjes

Laagjes zijn perfect voor zwangere vrouwen. Door te kiezen voor laagjes, kun je namelijk makkelijk aanpassen aan veranderingen qua temperatuur. Draag bijvoorbeeld een mooie blouse met een vestje eroverheen, of een jurk met een jasje erop.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kraam-cadeau.nl

Beeld: Unsplash, Ryan Franco

Laatste nieuws