‘Luie royals’: William, Kate en rest jongere generatie onder vuur

'De steun voor de royal family zal instorten als zij zich niet vaker laten zien.'

Op de redactie zeuren we al een paar weken over het gebrek aan kiekjes van Kate in haar immer fab fashion bij royal engagements, want op Pasen na, hebben we de prinses al even niet gezien. En dat de jongere generatie royals zich minder vaak laten zien is niet onopgemerkt gebleven.

Onzichtbaar

Zien en gezien worden: dat is je baan als royal. Maar vooral dat gezien worden, lijkt niet helemaal de hoogste prioriteit te hebben bij de jongere royals. Een onderzoek claimt nu dat de Britse royals ‘op punt van instorten’ staat en ‘zichzelf afschaft’.

Denktank Civitas, die verantwoordelijk is voor het onderzoek, stelt dat vooral de jongere royals nog flink meer kunnen doen voor de monarchie. Zo zou veruit de meerderheid van de afgelegde royal bezoekjes namelijk uitgevoerd worden door Charles, Anne en Edward – niet de jongste blompjes meer natuurlijk…dus wat let de jongere generaties om meer hun gezicht te laten zien?

‘Princess Anne-aanpak’

In de Camilla Tominey Show bespreekt host Camilla het rapport met redacteur Sam Lister, en ook zij zijn er niet mals over. Zo weten zij te noemen dat het aantal royal engagements over de afgelopen tien jaar maar liefst 40% is gedaald.

Tominey maakt onderscheid tussen twee methodes die de royals toepassen voor hun verschijningen: “De Princess Anne-methode is om gewoon zoveel mogelijk dingen in één dag te proppen. Aan de andere kant is er de thema-gerichte methode die zich door veel jongere royals is aangemeten. Zij willen praten over bepaalde thema’s, maar niet zoveel bezoekjes doen.”

Luilekker-royals

Nu kan zo’n thematische aanpak natuurlijk goed zijn voor de langetermijnprojecten…maar laten we eerlijk wezen: het oog wil ook wat. “Mensen wíllen ze zien bij de lokale ziekenhuizen, speeltuinen, scholen, en dat soort dingen.” En dat zorgt inderdaad voor problemen, beaamt Lister. “Het rapport benoemt een mogelijke ineenstorting van support voor de royals als zij zich niet vaker laten zien.”

En wat is dan de conclusie die je uit dit rapport kunt halen? Camilla Tominey durft het bijna niet te noemen. “Denken we dan – en ik zal het maar fluisteren – dat de jongere generatie in vergelijking een beetje lui zijn?” Aiii…

Royalty-fans

Ook de royal stijlexperts achter het Instagram-account @Royalfashionpolice mengen zich in de discussie. Zo schrijven zij dat ze niet kritisch willen zijn, maar zich ‘zorgen maken’ over het gebrek aan verschijningen van bijvoorbeeld Wiliam en Kate. In de reacties laten andere royalty watchers ook volop van zich horen, en de meningen blijken behoorlijk verdeeld.

Sommigen nemen het op voor Wills en Kate. “De enige jongere working royals zijn William en Kate. En ik denk dat zij betere ouders willen zijn dan voorgaande generaties royals, en dus meer tijd aan hun kinderen besteden. Naar mijn mening is het opzetten van langetermijnprojecten beter dan puur je opwachting maken om een tegeltje te onthullen.”

Anderen zijn kritischer. “De kinderen zitten van negen tot drie op school…ze zouden best meer kunnen doen”, schrijft een volger. Een ander merkt op: “Je moet gezien worden om geaccepteerd te worden…ik ben een Kate-fan, maar de waarheid is de waarheid.” Tja… wij zouden ook geen nee zeggen tegen meer verschijningen van de Waleses!

Bron: Express, GB News, Instagram @Royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws