Zien: nieuwe kiekjes van jarige koning Filip en prinses Eléonore

Het was dubbel feest bij onze zuiderburen.

Afgelopen weekend was het dubbel feest bij de Belgische royals want zowel koning Filip als zijn dochter prinses Eléonore vierden – met een dag verschil – hun verjaardag. Het Belgische koninklijke paleis trakteerde daarom op nieuwe portretfoto’s.

Koning Filip

De Belgische koning mocht afgelopen zaterdag 63 kaarsjes uitblazen en waar zijn vrouw koningin Mathilde nog een groot interview heeft gegeven dit jaar ter ere van haar vijftigste verjaardag, pakt Filip het wat bescheidener aan. Het Belgische koninklijke paleis trakteert namelijk op een nieuw kiekje van de koning waar hij poseert in de Kirstenbosch National Botanical Garden in Kaapstad. Deze foto werd eind maart gemaakt tijdens het Belgisch Staatsbezoek aan Zuid-Afrika.

Eléonore

Maar ook de jongste dochter van koning Filip en koningin Mathilde is afgelopen zondag weer een jaartje ouder geworden. Prinses Eléonore mocht namelijk alweer 15 kaarsjes uitblazen en ter ere van haar verjaardag plaatste het Instagram-account van de Belgische koninklijke familie ook van haar een prachtig nieuwe portretfoto. De prinses straalde in een stijlvolle én hele betaalbare gestreepte ZARA-blouse. Van harte gefeliciteerd!

Staatsbezoek

Binnenkort zullen koning Willem-Alexander en koningin Máxima afreizen naar België voor een bezoek aan de Belgische royals. Het staatsbezoek vindt plaats van 20 tot 22 juni en staat in het teken van de goede banden tussen Nederland en België, die historisch, sociaal en economisch nauw met elkaar zijn verbonden. Er wordt aandacht besteed aan duurzaamheid, onderwijs, cultuur en wetenschap. Het laatste bezoek door de Oranjes aan België was in 2006, en dat de Belgen Wim-Lex en Máx bezochten is ook alweer zo’n zeven jaar geleden. Niet zo gek dus dat beide partijen het tijd vonden om weer eens bij te kletsen.

Bron: Belgium Royal Palace, Royal Center UK | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws