Vooruitblik: dit staat de Oranjes morgen te wachten tijdens Koningsdag

Dat belooft een flink feestje te worden!

Morgen is het weer zover: Koningsdag! Een bijzondere editie dit jaar, aangezien Willem-Alexander 10 jaar op de troon zit. Dat wordt in stijl gevierd in Rotterdam, aka 010, met het thema Wij zijn allemaal Kings & Queens. Dít is wat de koninklijke familie morgen te wachten staat!

Rotterdams feestje

Volgens de website van de organisatie gaat het grootste jubileumfeest voor de koning lekker ‘op z’n Rotterdams’ gevierd worden. Tijdens de koninklijke wandeling laat de havenstad zich van z’n beste kant zien – van muziek en sport, tot bijzondere Rotterdammers en natuurlijk een groots feest waar de Oranjes hun route afsluiten.

Bezoek aan zuid: Muziek, dans, en acrobatiek

Morgenochtend begint de route van de koninklijke familie om 11.00 uur bij het Afrikaanderplein. Hier wordt Wim-Lex toegezongen (hij is immers jarig, laten we dat niet vergeten), en krijgt de koninklijke familie een speciaal voor de gelegenheid gemaakt nummer te horen met de titel Kings & Queens.

Op de Pretorialaan kunnen de royals vervolgens flink de heupen losgooien. “Verschillende culturen en nationaliteiten smelten samen in een mix van Surinaamse kotomisi’s, Hindoestaanse dansers, Marokkaanse folkloristische percussionisten buikdans en salsa”, schrijft de organisatie. Dat belooft nog veel goeds! Als de royals de danspasjes even beu zijn, kunnen zij hier ook een praatje maken met verschillende bijzondere inwoners van 010.

Vervolgens staat er een hoop acrobatiek op het programma door onder andere Circus Rotjeknor en Compagnie XY. Ook laten verschillende straatvoetballers hun talenten zien. Het bezoek aan het zuidelijk deel van de stad wordt muzikaal afgesloten door Glenda Peters.

Natte boel

Vervolgens stapt het koninklijk gezelschap aan boord van een watertaxi, en krijgen zij een hoop bijzondere schepen te zien uit de internationale haven. Rotterdam is immers onlosmakelijk verbonden met z’n plek aan en op het water – en dat past natuurlijk helemaal in het straatje van onze koning!

Happy Street

Er wordt eenmaal aan wal aangekomen stilgestaan bij de zwarte bladzijden uit de Rotterdamse geschiedenis bij het herinneringsmonument De Verwoeste Stad, met voordrachten van spoken word-artiesten. Na dit moment van bezinning, trekt de koninklijke stoet verder richting de Blaak dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een zogenaamde ‘Happy Street’. Van discohitjes tot Hermes House Band – wij voorzien een hoop feestende royals en handjes in de lucht!

Op de Blaak is er ook aandacht voor topsport met onder andere jeugdspelers van voetbalclubs Feyenoord, Sparta en Excelsior die hun kunsten vertonen. Bij het sportieve spektakel zijn ook verschillende topatleten aanwezig op het gebied van bijvoorbeeld kickboksen en freerunning.

Afsluitend festival

Natuurlijk moet het koninklijk gezelschap hun bezoek aan de havenstad in stijl afsluiten. En dat gebeurt op de Binnenrotte – met een indrukwekkende selectie aan Rotterdamse artiesten. Rond 13.00 uur nemen de Oranjes hier afscheid van Rotterdam.

Kortom: dat belooft een mooi feestje te worden!

Bron: Koningsdaginrotterdam.nl | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws