Top 5: de leukste Koningsdag-outfits van onze koningin Máxima

Een stijlvol staaltje voorpret!

Elk jaar kunnen we op 27 april smullen van een hoop leuke video’s en prachtige foto’s van onze Oranjes die helemaal in hun element zijn op Koningsdag. Nu de grote dag weer bijna is gearriveerd, hebben we een top vijf van onze favoriete Koningsdag-outfits van Máxima samengesteld.

5. Kleur en fleur in 2021

In 2021 vond het feest nog in aangepaste vorm plaats in verband met corona, maar dat weerhield Máxima er niet van om een bijzonder vrolijke look tevoorschijn te toveren – wederom van de hand van modehuis Natan.

maxima koningsdag
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Ons favoriete detail aan deze outfit? De matchende accessoires! Voor de gelegenheid had Máxima een hoofddeksel en clutch laten maken uit dezelfde stof als haar kledij. Wij geven de Majesteit een plusje voor haar scherpe oog voor detail.

4. Lievelingskleur in 2022

Hij kon natuurlijk niet ontbreken in onze favoriete outfits: Máxima’s Beau Monde-approved outfit in roze van vorig jaar. De roze Natan-capejurk scoorde net wat hoger op de chic-en-stijlvol scorekaart dan de knallend roze kledingstukken die zij in 2016 uit de kast trok.

maxima koningsdag
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Met een stralende zon en een prachtige hoed erbij kwam de Majesteit keurig voor de dag!

3. Warm en stijlvol in 2017

Niet élke Koningsdag is overig zo’n zomers feest. Zo ziet het er bijvoorbeeld dit jaar naar uit dat de Oranjes het in Rotterdam met een hoop grijze wolken moeten stellen. Ach, gelukkig toonde Máxima al in 2017 dat zij ook op killere dagen zich bijzonder stijlvol weet te kleden.

maxima koningsdag
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Met een donkerblauwe mantel die overloopt in een warme okerkleur zag Máx er weer uit om door een ringetje te halen. Hieronder ging een gestreepte jurk schuil die prachtig matchte met de tweekleurige cape. De outfit is Máxima duidelijk goed bevallen, want bij haar bezoek aan Noorwegen kwam de set nogmaals tevoorschijn.

2. Stralend broekpak in 2020

In 2020 was een groots feest natuurlijk niet mogelijk. In plaats van een Koningsdag vierden we massaal ‘Woningsdag’, en de Oranjes gaven hierbij het goede voorbeeld.

maxima koningsdag
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Máxima verblufte ons dit keer door geen jurk aan te trekken, maar een vrolijk gebloemd broekpak. De jumpsuit is afkomstig van het Britse merk Seren, weten de stijlexperts van UFO No More te melden. Een snelle blik door de archieven maakt duidelijk dat ook deze fijne jumpsuit een blijvertje is in Máxima’s kledingkast. Zo hebben we deze gebloemde outfit sinds z’n eerste verschijning op Koningsdag alweer meerdere keren kunnen spotten.

1. Royaal blauw in 2013

Voordat je ons mailt dat 2013 helemaal geen Koningsdag was: dat weten we. Maar voor de gelegenheid tellen we de inhuldiging van Willem-Alexander op 30 april 2013 gewoon mee. De blauwe japon van Brabantse designer Jan Taminiau die Máxima droeg voor de gelegenheid gaat namelijk de Beau Monde-geschiedenisboeken in als een van haar beste looks óóit.

willem alexander maxima 2013
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De zijden japon van de Nederlandse designer was voorzien van borduursels die geïnspireerd waren op Delfts Blauw, weet de website van de Koninklijke Verzamelingen te melden. Ook functioneerden de blauwe japon en mantel als de finishing touch voor het rood en wit van Willem-Alexanders koningsmantel: zo was de Nederlandse driekleur helemaal compleet. Wij zijn fan!

Bron: UFO No More, Beau Monde archief, Koninklijke Verzamelingen | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws