Patty en Priscilla over hun hereniging: ‘Alsof er niets aan de hand was’

'Ik dacht dat ik in de spiegel stond te kijken', verklapt Patty over de reünie.

Wanneer je jaren overhoop ligt met een dierbare, kan het heel moeilijk zijn om de boel weer recht te zetten. Patty Brard en dochter Priscilla kunnen erover meepraten. Aan Beau Monde verklappen zij hoe ze elkaar na jaren ruzie weer wisten te vinden.

Eerste stap

Jarenlang konden Patty Brard en dochter Priscilla niet met elkaar door één deur. Een paar jaar geleden hebben ze die vete bijgelegd, en sindsdien is de band tussen moeder en dochter sterker dan ooit. Maar wie van hen de eerste stap nam om de strijdbijl te begraven? Geen van beiden! Patty legt uit dat die eer gaat naar een goede vriend van de dames.

“Robert (Halewijn, de echtgenoot van Evert Santegoeds, red.) zei op een dag: ‘En nu is het klaar. Wij geven jullie ons huis, jullie pakken de lift naar boven en zien elkaar daar.’ Priscilla en ik stonden óp van de zenuwen tegenover elkaar op neutrale grond.”

Brief

Patty vertelt: “Zij had een brief geschreven en besloot die voor te lezen. De brief was veel bozer dan ze op dat moment was, maar het was voor mij meteen duidelijk hoe ze zich heeft gevoeld.”

patty priscilla

Priscilla onthult dat het zoeken van contact op precies het juiste moment kwam. “Ik was net op dat moment met die brief bezig, dus ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik was wel echt bloednerveus, want ik wist niet wat ik kon verwachten”, aldus de 39-jarige dochter.

Vertrouwd

Patty heeft een bijzondere herinnering aan dat belangrijke moment overgehouden. Zo deelt ze met Beau Monde: “Ik weet nog dat ik een panterjas binnen zag komen en dacht: ‘Hè? Ik heb toch geen panterjas aan?’ Ik dacht dat ik in de spiegel stond te kijken.”

En uiteindelijk valt de ontmoeting reuze mee. Patty had natúúrlijk iets lekkers voor Priscilla meegenomen, en zo zitten de twee vervolgens gemoedelijk aan tafel met een kommetje soep à la Patty. “Toen aten we Indonesische soto-soep. Het voelde goed en totaal niet awkward”, vertelt Priscilla.

“We deden eigenlijk alsof er niets aan de hand was. Typisch Indisch. Daarom vind ik het ook belangrijk dat je alles bespreekt wat er in je opkomt of het zegt als iets je dwarszit. Of juist wat je niet dwars zit. Laatst kreeg ik een appje van Priscil waarin stond: ‘Ik ben zo blij met hoe het tussen ons gaat.’ Zo’n berichtje komt wel binnen hoor.”

Dit artikel is onderdeel van een groot interview met Patty en Priscilla uit de allernieuwste Beau Monde. Hierin onthullen de twee ook wat voor toekomstplannen zij hebben, en hoe het met ze gaat sinds ze hun ruzie hebben bijgelegd. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst: Anne Tonen | Foto’s: William Rutten | Styling: Kelly Huijsman | Visagie: Mifa Man

Laatste nieuws