Wietze de Jager: ‘Ik maak me altijd druk om wat anderen van me vinden’

'Het hoeft allemaal niet zo poepchic', verklapt de dj.

Hij zou pas echt gelukkig zijn als hij een poepchic leven zou leiden in een kast van een huis met een dikke wagen voor de deur. Maar toen het eenmaal zover was, kwam radio-dj Wietze (34) sterk terug op zijn ambities. “We hebben onze villawijk verruild voor een kleiner huis in een gezelliger buurtje.”

Onzeker

In gesprek met Beau Monde vertelt Wietze uitgebreid over zijn werk als radio-dj, zijn grote liefde Lieke, en hun drie (binnenkort vier!) kinderen. Hij heeft het dus allemaal goed voor elkaar, beaamt ook Wietze. “Ik heb een behoorlijk bevoorrecht leven, iedereen is gezond. Een echt diep dal heb ik niet gehad”, legt hij uit.

Toch vindt hij het soms best moeilijk om de meningen van anderen naast zich neer te leggen. “Als mijn gevoel zegt: hé, dit is leuk, dan is mijn volgende gedachte: vinden andere mensen dat ook?”, legt hij uit. “Het helpt niet dat ik een vak heb waar iedereen iets van kan vinden. Radiomaken kun je niet objectief beoordelen, je doet het op gevoel. Dat maakt het extra vet als het lukt, maar ook onzeker.”

wietze de jager

Luxeleventje

Als ambitieuze jonge man had Wietze altijd grootse dromen: “Ik heb lang gedacht: als ik dit of dat toch eens bereik, dán ben ik echt gelukkig. Een groot huis, dikke auto, noem het allemaal maar op.” Maar al die ambities heeft hij toch flink op moeten terugkomen, verklapt hij in de nieuwste Beau Monde.

“Dat enorme vrijstaande huis met die ruime tuin in een villawijk in Zwolle hebben we net verruild voor een kleinere woning in een buurtje met veel andere kinderen. Het gaat niet om de vierkante meters, maar om de gezelligheid om je heen”, legt Wietze uit.

De voornaamste luxe waar hij nog wel waarde aan hecht, is een goede vino. “Als ik een wijntje drink, dan vind ik het nog steeds leuk om een goede fles te hebben. Dat is een luxe waar ik van geniet. Maar verder hoeft het allemaal niet zo poepchic.”

Dit artikel komt uit een interview met Wietze de Jager uit de nieuwste Beau Monde. Hierin onthult Wietze onder andere ook waar hij wél goed geld aan uitgeeft, hoe zijn jeugd eruitzag, en de liefde van zijn leven.

Tekst: Fleur Baxmeier | Foto’s: Feriet Tunc | Visagie: Shiona Franke | Styling: Pascalle Swinkels

Laatste nieuws