Op een rij: Mathildes tropische looks in Vietnam

De koningin wist keer op keer een passende outfit uit de royal koffer te pakken.

Deze week bezocht koningin Mathilde Vietnam vanuit haar rol als erevoorzitter van Unicef België. En naast het vele lachen, handjes schudden en de beleefde royal uithangen, wist Mathilde ook wel raad met haar outfits. De koningin verscheen keer op keer in een tropische look, en dat beviel ons maar al te goed.

Look 1

Bron: NL Beeld

Dinsdagmiddag had Mathilde de eer om rechtstreeks vanuit het vliegtuig in de hoofdstad Hanoi meteen de Vietnamese president Vo Van Thuong de hand te schudden. Voor de gelegenheid koos de koningin voor een elegante, maar verrassende casual look. Ze droeg een jurk van Etro, en maakte de outfit af met rood gelakte pumps, een eveneens rode Furla-clutch en oorbellen van Souvenirs de Pommes – oftewel een scala aan elegante items, zoals we dat gewend zijn van Mathilde.

Look 2

Bron: NL Beeld

Op de tweede dag bezocht Mathilde twee scholen in Lào Cai, en ook voor die gelegenheid wist de queen precies de juiste outfit uit de royal koffer te toveren. Ze verscheen in een lange, gebloemde rok van ba&sh en een witte blouse van dezelfde ontwerper, melden de experts achter het Instagram-account @Royalfashionpolice. En hoewel die items nieuw zijn in Mathildes garderobe, combineerde ze de outfit met zomerse accessoires die we de koningin al eerder hebben zien dragen. Of de ballerina’s strategisch gekozen zijn weten we niet, maar wat kwámen ze goed van pas toen Mathilde haar heupen losgooide met de Vietnamese kids…

Look 3

Bron: NL Beeld

Op de laatste dag van haar trip naar Vietnam sprak de koningin met lokale moeders over gezond eten maken voor kinderen, een onderwerp dat haar als moeder van vier kids uiteraard nauw aan het hart ligt. Wederom wist Mathilde ons omver te blazen met een tropische look. Opnieuw combineerde de vorstin een nieuwe Sezane-jurk met herhaalde accessoires, waaronder een stel zonnige sleehakken met een – voor royal begrippen – bescheiden prijskaartje. De schoenen hebben een kleine 160 pond gekost, en dat is toch heel bescheiden voor iemand die op de Belgische troon vertoeft.

Bron: Blauw Bloed, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws