Uh oh: prinses Sophie van Bavaria viel flauw tijdens huwelijksceremonie

Gelukkig was daar haar prins op het witte paard.

Afgelopen zaterdag stapten prinses Sophie en prins Ludwig van Bavaria met elkaar in het huwelijksbootje. En hoewel het letterlijk een sprookjesbruiloft was – denk aan: een romantische ceremonie, een fotolocatie waar je u tegen zegt én een soirée inclusief bal in een ánder kasteel – was het voor Sophie even schrikken tijdens het uitspreken van haar geloften. De kersverse bruid viel namelijk flauw! Maar gelukkig was haar prins er om haar op te vangen…

Flauwvallen

Afgelopen zaterdag was het tijd voor prinses Sophie en prins Ludwig van Bavaria om elkaar het ja-woord te geven. En nee, dan hoef je niet te verwachten dat het intiem en klein wordt gehouden, nee het werd een heel spektakel waarbij royals uit heel Europa aanwezig waren. En hoewel je als bruid waarschijnlijk de nodige stress al hebt mogen ervaren, ging dat bij de kersverse bruid nog een stapje verder.

Toen het moment eindelijk daar was en de bruid en bruidegom op romantische wijze hun geloften aan elkaar mochten voorlezen, werd het de prinses iets te veel en viel ze flauw. Maar gelukkig stond haar prins Ludwig klaar om haar op te vangen. Romantisch, toch? “Na een drankje was ze weer in orde en ging de ceremonie door”, schreef de Duitse krant Bild.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Haus Bayern (@hausbayern)

Ja-woord

Na de romantische ceremonie leek de bruid inderdaad weer helemaal in orde toen ze samen als newlyweds buiten de kerk verschenen. Met een lange sluier drapeerde prinses Sophie van de kerkelijke trappen af samen met haar kersverse echtgenoot en hun drie bruidsmeisjes. Echter, is dit niet de eerste keer dat Sophie en Ludwig elkaar het ja-woord geven. Zo zijn ze in december 2022 al getrouwd voor de wet.

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Haus Bayern (@hausbayern)

Dynastie

Het huis Wittelsbach, waar de Beierse prins en zijn bruid onder vallen, kent een hele rijke geschiedenis. Zo was de legendarische keizerin Sisi een Wittelsbach van geboorte, en is prins Ludwig de betovergrootzoon van de laatste koning van Bavaria. Als de geschiedenis anders was gelopen, dan zou Ludwig de aanstaande koning van Bavaria geweest zijn. Echter is hij nu enkel en alleen nog maar een ‘pretendent’ van de verdwenen troon. Zo blijkt maar weer: je hebt geen troon nodig voor een waar sprookjeshuwelijk.

Bron: Honey Nine, All Things Amalia | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..