Aha: dít is de vrouw achter Kates royal looks

We stellen je voor aan Kates stylist.

We weten dat Kate eindeloos getalenteerd is, en het liefst lekker hands-on haar leven leidt. Maar goed: achter de schermen heeft de prinses natuurlijk ook de nodige hulptroepen klaarstaan. Eén van hen speelt een grote rol in hoe we de Princess of Wales bij al haar royal duties zien verschijnen. We stellen je even voor aan Natasha Archer.

Stijlicoon

Van keten met de kids, tot perfecte maquillage op haar eigen huwelijksdag: Kate doet het gewoon allemaal lekker zelf. Maar goed, als je van het ene evenement naar het volgende geëscorteerd wordt, tussendoor een lading liefdadigheid wilt aftikken, én daarna nog even de kroost uit school moet halen, dan heb je een flink drukke dag. Toch lijkt Kates gevoel voor stijl geen moment te lijden onder haar drukke bestaan als toekomstig koningin.

Dit is waar Natasha om de hoek komt kijken: al sinds jaar en dag is zij namelijk betrokken bij de kledingkast van Catherine.

kate stylist
Natasha naast supernanny Maria Teresa Borrallo in 2017. (Beeld: NL Beeld)

PA, stylist, vertrouweling

Al vanaf 2007 werkt Natasha voor de royals – eerst als Personal Assistant voor de Duke en Duchess of Gloucester, maar vanaf 2010 zet Natasha haar talenten in voor Wills en Kate. Over tijd verandert haar rol, en is zij meer betrokken als Kates stylist dan als assistente.

Volgens het Britse Grazia Daily gaat het verhaal dat niemand minder dan Queen Elizabeth in 2014 aan de toenmalig Duchess of Cambridge verzocht zou hebben of zij zich toch met iéts meer koninklijke flair zou kunnen kleden. Met de koninklijke tour door Australië en Nieuw-Zeeland zagen we opeens een duidelijk volwassener prinses verschijnen: de casual haarknips maakten plaats voor wavy lokken in stijlvolle, lange lagen, en vrolijke jurkjes boven de knie werden ingeruild voor langere modellen.

Beeld: NL Beeld

Naar verluidt zou het in de aanloop naar deze tour zijn geweest dat Kate een beroep begon te doen op Natasha’s stijlgevoel. Een bron wist destijds te melden: “Natasha en Kate kunnen erg goed met elkaar opschieten. Ze heeft Kate altijd van steun en advies voorzien – en de hertogin houdt van Natasha’s stijl, dus de keuze leek logisch. Natasha helpt Kate nu outfits uit te zoeken voor de tour.”

kate stylist
Natasha bij een bezoek van de toenmalige Cambridges aan Duitsland in 2017. (Beeld: NL Beeld)

En tja: als je continu samen optrekt, dan leer je elkaar ook ontzettend goed kennen. Zo weten we dat wijlen Queen Liz dol was op haar kleedster, en voor Kate geldt dat dus net zo. Als royal stylist ben je dan ook direct een vertrouwelinge van je werkgever. Je moet het maar aandurven!

Royal liefde

Extra leuk: dankzij haar werk voor de huidige prinses van Wales heeft Natasha ook manlief Chris leren kennen. Echte royalty-kenners weten natuurlijk wel van Chris Jackson af: de beste man is namelijk al jarenlang hoffotograaf van de Windsors. Zo verschijnen op zijn Instagram-pagina regelmatig behind the scenes kiekjes van de royals in actie.

Wel zo makkelijk voor de Waleses natuurlijk, om dit powerkoppel achter zich te hebben. Eerst zorgen dat je er piekfijn uitziet, en dan ook nog eens op je best vastgelegd laten worden. Geen wonder dat ze altijd zo goed voor de dag komen!

Bron: Grazia Daily, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws