Aha: zo brengen de Oranjes aankomende zomer door

Voordat de royals neerstrijken op het strand, staat er nog het één en ander op de planning.

Hoewel de officiële startdatum van de zomer nog niet is geweest, kunnen we wel stellen dat de Nederlandse zomer nu echt is begonnen. De Oranjes zijn de afgelopen tijd van hot naar her gevlogen, maar hoe gaan zij de komende tijd eigenlijk doorbrengen? Tijd voor een kijkje in de royal agenda. 

Plannen

Van Jordanië, Engeland en de Antillen tot aan onze eigen Waddeneilanden: ons koningspaar heeft de afgelopen tijd absoluut niet stilgezeten. Prinses Alexia behaalde onlangs haar diploma aan haar kostschool in Wales, jonger zusje Ariane maakte haar verhuisplannen naar Italië bekend en Amaal lijkt voorlopig nog even binnen de paleismuren in Nederland te vertoeven. Maar wat gaat het koninklijk gezin eigenlijk doen voordat alle plannen voor het nieuwe school- en werkjaar weer uitgevoerd mogen worden? We nemen een kijkje in de koninklijke agenda.

Griekenland

Naar verluidt zullen Wim–Lex, Máxima, de A’tjes en vrienden en vriendinnen van de zusjes net als vele voorgaande zomers aankomende vakantie in Griekenland doorbrengen. Maar voordat hun privéjet hen naar een idyllisch, zonovergoten Grieks eiland brengt, staan er nog heel wat werkbezoeken op de planning. Zo brengen Wim-Lex en Máx volgende week nog een staatsbezoek aan vrienden koning Filip en koningin Mathilde in België, moet onze koningin nog aan de slag met haar stichting MindUs, en staat er natuurlijk nog de gebruikelijke zomer-fotosessie gepland.

Belangrijke dag

Vlak voor de zomervakantie, op 1 juli, zal Willem-Alexander nog even zijn beste beentje voor moeten zetten voordat hij neervlijt op het Griekse strand. Dan is namelijk de herdenking van 150 jaar afschaffing van de slavernij, en bestaat de kans dat hij door activisten nog eens sterk aan de tand gevoeld gaat worden. Afijn, als alle werkbezoeken en andere royal verplichtingen erop zitten, kunnen de Oranjes dan eindelijk gaan genieten van hun welverdiende zonvakantie. Work hard, play harder, nietwaar?

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws