Keep it cool: maak van je huis een heerlijk vakantie-oord voor jou én je viervoeter

Zo help je je viervoeters de zomer goed door te komen!

Waar jij misschien niets liever doet dan met je snoet in de zon zitten, kan Fikkie of Minoes wel een stukje verkoeling gebruiken. Met de eerste aflevering van de Pet Talks van Purina doe je nog meer inspiratie op voor een zorgeloze zomer met je huisdier.

Lekker afkoelen

We hebben er even op moeten wachten, dus het is ook absoluut niet gek dat we massaal van de zon willen genieten nu die zich eindelijk weer laat zien. Flaneren over de boulevard, met je snoet in de zon op het terras, of gewoon lekker in je zomerkloffie in de achtertuin: we krijgen er geen genoeg van.

Maar waar wij ons misschien prima naar de temperatuur kunnen schikken met een ventilator, airco, goed geplaatste parasol of luxe bubbelend pedicurebadje, hebben onze huisdieren die luxe niet. Purina legt in de eerste aflevering van hun Pet Talks uit hoe je tóch zorgt dat je viervoeters deze zomerhitte ook doorstaan. Van vliegreis tot voeding en van zweet tot zonnebrand: zo komen jullie samen helemaal happy de zomer door.

Natuurlijk heeft Beau Monde ook nog enkele fijne tips om je dierenvriendjes tevreden en gezond te houden. Naast genoeg water en schaduw, zijn er namelijk een hoop leuke kleine extraatjes waarmee je van je huis een weelderig vakantie-oord voor je huisdieren maakt.

Cool, cooler, coolst

Je kunt ze anno nu overal krijgen: een lekkere koelmat voor je hond of kat. Deze koelmatten werken vaak op basis van gewicht: wanneer je huisdier erop gaat liggen, wordt de koelende werking vanzelf actief. Zo kunnen je pluizige huisgenoten helemaal zelf bepalen of ze behoefte hebben aan een extra stukje koeling. Het is bovendien wel zo gezellig als jij zelf lekker met je pootjes in een luxe voetenbadje zit, dat je huisdier er lekker op z’n koelmat naast kan komen liggen.

Naar de salon

Voor honden geldt natuurlijk dat je ze eens in de zoveel tijd langs de trimmer wilt brengen. De zomer is bij uitstek geschikt om je viervoeter eens lekker kort te laten knippen. Een minder dikke vacht betekent immers minder vastgehouden hitte.

Overigens haren een hoop honden en katten ook van zichzelf al flink uit. Met regelmatig borstelen zorg je ook dat je harige schatten al een goed deel van hun warme jas kwijtraken. Dat scheelt!

Binnenbadje

En ten slotte: houdt je huisdier van nattigheid? Dan is een binnenbadje een goede optie. Let er dan wel op dat je viervoeter niet in al z’n enthousiasme naar buiten stormt met natte poten, want dat kan op hete tegels tot nare gevolgen leiden, zoals Monique duBois uitlegt in de Purina Pet Talk. Ook goed om in je achterhoofd te houden: vul een eventueel pierebadje voor je pup of poezebeest niet met ijskoud water. Dat kan immers leiden tot problemen met de bloedsomloop. Enne…ga maar na: zelf vinden we een lauwe douche ook veel fijner dan een ijskoude plens water, n’est-ce pas?

Met deze tips ben je ready voor de zomer – en houd je ook je meest pluizige huisgenoten helemaal gelukkig. Zo kom je samen de de hitte wel door!

Beeld: Adobe Stock

Laatste nieuws