De ándere prinses Amalia is vandaag jarig: wie is zij ook alweer?

De ruim tien jaar jongere prinses leeft iets meer buiten de schijnwerpers.

Onze eigen Amalia blaast pas in december twintig kaarsjes uit, maar vandaag is er een ándere Amalia in de royal wereld jarig. Deze jonge prinses is vandaag negen jaar geworden. Maar wie is zij eigenlijk? 

Luxemburg

We hebben het over de prinses Amalia die in 2014 werd geboren in Luxemburg, voluit Hare Koninklijke Hoogheid prinses Amalia Gabriela Maria Teresa van Nassau. De 9-jarige royal is de oudste dochter van prins Félix van Luxemburg en zijn vrouw, prinses Claire.

Hoewel onze eigen Amalia steeds vaker het podium betreedt, staat haar Luxemburgse naamgenootje een stuk minder in de schijnwerpers. Ze vertoeft samen met haar ouders en broertje in Frankrijk, waar het gezin een wijngaard heeft. Het Instagram-profiel van de onderneming geeft volgers regelmatig een kijkje in het sprookjesleven van de familie. De jonge prinses is ze vierde in lijn van de Luxemburgse troonopvolging, dus de kans is klein dat ze Groothertogin wordt. In plaats daarvan geniet ze van het Franse leventje op een idyllische plek. Geef ‘r eens ongelijk!

Amalia’s

Of de jongere prinses Amalia vernoemd is naar de meer dan tien jaar oudere prinses Amalia? Het moet gezegd worden dat de keuze verrassend is, omdat de royal naam al zo’n 150 jaar niet meer binnen de koninklijke/groothertogelijke families werd gebruikt. Wie weet hebben Willem-Alexander en Máxima hun Luxemburgse collega’s weten te inspireren door hun oudste dochter deze naam te geven. Maar helemaal uit het niets komt die voornaam niet. Als je de stambomen van beide (en gerelateerde) families nagaat, kom je een paar eeuwen terug wel een groot aantal Amalia’s tegen.

Hoe dan ook, we wensen de prinses uiteraard een fijne verjaardag toe. Van harte!

Bron: All Things Amalia, Beau Monde archief | Beeld: © Maison du Grand-Duc / Sophie Margue, Instagram @courgrandducale, @chateau_les_crostes

Laatste nieuws