Hella Huizinga over opnames Real Housewives: ‘Geen tijd voor gekibbel’

'Ik hoop op een seizoen met minder misverstand en meer gedeeld verstand!'

Hella Huizinga, dé partyplanner van Bekend Nederland, vertelt in Beau Monde over haar leven. Dit keer deelt ze de bijzondere details van een stel glamoureuze evenementen die ze heeft georganiseerd, én licht ze een tipje van de sluier op over het komende seizoen The Real Housewives of Amsterdam.

Gekibbel

We zijn begonnen met de opnames van het tweede seizoen van The Real Housewives of Amsterdam. Net als vorig seizoen blijf ik lekker dicht bij mezelf en wil ik me niet te veel met de anderen bemoeien. Ik ben momenteel mega druk met allerlei events en het opzetten van mijn verhuurbedrijf (My Greatest Rentals), dus ik heb ook geen tijd voor gekibbel.

Royaal randje

Twee weken geleden hebben we ons grootste event van het jaar gedraaid. De verjaardag van een privépersoon, met 170 gasten. Er was een Franse band ingevlogen, Iris Kroes speelde harp, er was een zalig viergangendiner en daarna een fantastisch feest – de gastheer wilde geen tien gangen, dan zat iedereen te lang aan tafel en was er te weinig tijd om te partyen! Voor het feest hadden we een enorme orangerie neergezet, een glazen ‘tent’, met allemaal bloemen, planten en bomen.

Leuk detail is dat prins William en zijn Catherine hun trouwfeest hebben gehouden in dezelfde orangerie! Over de aanbouw en aankleding hebben we twee weken gedaan. Zo waren er alleen al tienduizend rozen. (Aan het eind van het feest mochten alle gasten een boeket ‘plukken’ en meenemen. Zo leuk. En het scheelde ons een ritje naar het bejaardentehuis waar we vaak de bloemen heen brengen. ;-))

De dag na dit event vloog ik naar Peru, naar mijn goede vriend Aturo van @lafet_adn. Ik wil meewerken aan twaalf verschillende high end bruiloften in twaalf verschillende landen en dit was de eerste. Ik keek mijn ogen uit. Bij Nederlandse bruiloften gaat bijvoorbeeld veel geld zitten in een mooie locatie afhuren in Toscane. Bij deze Peruaanse bruiloft ging veel geld zitten in het nabouwen van Toscane! Ik waande me echt in Italië. Er waren zelfs Toscaanse muren gebouwd en er was een boomgaard met citroenbomen aangelegd!

En dan de aankleding. Er hingen onder meer honderden bollen met echte kaarsjes. (Die allemaal opgehangen moesten worden en aangestoken. In totaal waren er zevenhonderd mensen aan het werk – en dat voor een huwelijk van één dag!) Het was geweldig om te zien hoe ze in Peru van het leven en de liefde genoten. Jonge maar ook bejaarde koppels stonden de hele avond op de dansvloer en dansten de sterren van de hemel.

Gedeeld verstand

Weer thuis had ik met ons verhuurbedrijf een lunch georganiseerd voor zeventig Nederlandse partyplanners, werkzaam in verschillende segmenten. Ik vond het leuk om iedereen samen te brengen. In plaats van elkaar als concurrent te zien kunnen we ook ervaringen delen en kennis uitwisselen. Twee weten meer dan één. En drie weten helemáál meer dan één!

Nu ik dit zit te schrijven, bedenk ik dat dit ook opgaat voor The Real Housewives. Ik hoop op een seizoen met minder misverstand en meer gedeeld verstand!

Dit artikel is afkomstig uit de allernieuwste Beau Monde, die nu in de winkels ligt. Elke editie vertelt Hella over haar leven als partyplanner en Real Housewife – dat wil je niet missen!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws