Wat Diana betekende voor de royals

Broer Charles vertelt over de impact die zijn overleden zus had op de royals.

Het is al bijna 26 jaar geleden dat prinses Diana om het leven kwam bij een auto-ongeluk, maar haar invloed is nog steeds voelbaar. Niet alleen op de manier hoe we ons kleden, maar ook binnen de paleismuren. 

Prinses Diana

In een recent interview vertelde de broer van prinses Di, graaf Charles Spencer, openhartig over de veranderingen die zijn ontstaan door de prinses. In een gesprek met model Twiggy in een aflevering van haar Tea With Twiggy-podcast prees hij namelijk het gevoel voor humor van zijn zus.

Royal met humor en empathie

“Ze had zo’n briljant gevoel voor humor. Dat was het punt”, vertelt een openhartige Charles. Naast humor stond de prinses er ook om bekend om om mensen te geven, iets wat bij de royals niet altijd op nummer één stond.

“De koninklijke familie vóór Diana deed het goed met verantwoordelijkheid en plicht, maar ik herinner me dat ik eens met Diana naar een concert ging voor een van haar goede doelen”, begint Charles zijn verhaal.

“Het was een klassiek concert. Het was een mooie gebeurtenis en daarna sprak ging ze het podium op en sprak met het orkest en die hielden van haar.” Het orkest telde ruim tachtig leden, en die vonden het heel bijzonder dat de prinses op het podium kwam. “Het was net als kinderen die de Kerstman ontmoetten. Ze had gewoon een gave voor mensen, denk ik”, aldus de graaf.

Onderonsje met Twiggy

Topmodel Twiggy heeft ook een keer een ontmoeting met prinses Diana gehad, al was die van korte duur. Ze vertelt: “We hebben ongeveer tien of vijftien minuten gepraat, ze was zo aardig.” Wat het topmodel misschien niet wist, is dat Diana ook groot fan was van Twiggy. Zo biecht Charles op: “Toen Diana en ik opgroeiden was er altijd wel iets over Twiggy in het nieuws, dus ze zou oprecht blij zijn geweest je te hebben ontmoet.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws