Prinses Kate en moeder Carole: als twee druppels water

De appel valt niet ver van de koninklijke boom!

Kate is het inmiddels wel gewend om in de spotlights te staan, maar zij is natuurlijk niet de enige Middleton die een hoop aandacht krijgt. Met een dochter als Princess of Wales, viel het te verwachten dat ook moeder Carole Middleton regelmatig in de schijnwerpers zou staan. En wat blijkt? Kate lijkt als twee druppels water op haar moeder!

Carole Middleton

Als je wilt weten waar Kate haar gevoel voor stijl en schoonheid vandaan heeft, dan hoef je maar even te kijken naar haar moeder. Carole Middleton is namelijk net zo verfijnd in haar kleding en uitstraling als haar oudste dochter. Carole is getrouwd met Michael Middleton. Samen hebben ze drie kinderen: Catherine, de prinses van Wales, Pippa en James.

Carrière

Carole is een echte zakenvrouw en staat aan het hoofd van feestartikelenbedrijf Party PiecesHoewel het bedrijf inmiddels in zwaar weer zit, was het ooit de trots van de Middletons. En hier kregen Kate, Pippa, en James hun ijverige mentaliteit met de paplepel ingegoten! “Mijn kinderen vormden de inspiratiebron voor mijn onderneming en zijn er vanaf het begin af aan bij betrokken geweest”, vertelde Carole al eens aan de Daily Mail.

En die wijze lessen van haar hardwerkende moeder draagt Catherine nog altijd met zich mee. “Kate is echt een voortbrengsel van haar moeder. Ze heeft geleerd om alles zo goed mogelijk te doen”, deelde koningshuisbiograaf Ingrid Seward met The Mirror. En niet alleen op de werkvloer! Ook zeilen, skiën en pianospelen heeft Kate door haar moeder onder de knie gekregen. “Al deze vaardigheden heeft ze nu omdat haar ambitieuze moeder haar aanmoedigde om ze aan te leren. Ze draait haar hand nergens voor om.”

Twee druppels water

Naast haar vlijtige karakter, zien we ook Kates goede looks terug in haar prachtige moeder. En daarom is het éxtra leuk als de twee dames zich door elkaar laten inspireren! De twee lenen naar verluidt ook items uit elkaars (goed gevulde) kledingkasten. Ze zijn meerdere keren gespot met elkaars mantels, fascinators of soortgelijke jurkjes. Toch leuk als je een Alexander McQueen van je dochter kunt lenen…

Ook doen Carole én Kate in hun vrije tijd niets liever dan buiten ravotten met de (klein)kinderen. “Ik ben gelukkig als ik met mijn gezin buiten ben, op het platteland, en we allemaal onder het vuil zitten”, vertelde de toenmalig Duchess in de podcast Happy Mum, Happy Baby. Ook Carole is nog altijd dol op buitenspelen. “Ik wil heuvels afrennen, in bomen klimmen, door de tunnel in de speeltuin kruipen”, vertelt ze aan Good Housekeeping. “Zo lang ik dat kan doen, blijf ik dat doen. Ik kook met mijn kleinkinderen, dans met ze, maak fietstochten met ze.” Zo moeder, zo dochter!

Bron: Beau Monde Archief, Hello! Magazine, Good Housekeeping | Beeld: NL Beeld / Newspix

Laatste nieuws