Zien: Alexia is jarig en trakteert op prachtige nieuwe foto’s

Hiep hoera voor de volwassen prinses!

Groot feest voor de Oranjes! Zusje Alexia mag namelijk vandaag achttien kaarsjes uitblazen, en is hiermee officieel een volwassen prinses. Ter gelegenheid van haar verjaardag deelt het koningshuis bovendien enkele prachtige nieuwe foto’s van het tweede A’tje.

Troonopvolger

Alexia wordt vandaag achttien, en dat betekent dat zij nu plotsklaps een volwassen prinses is, met een hoop eigen verantwoordelijkheden. Als tweede in lijn naar de troon ís het onwaarschijnlijk dat de jonge prinses daadwerkelijk op een dag gekroond zal worden, maar goed – wie weet wat er in de toekomst allemaal te gebeuren staat.

Alexia’s verjaardag gaat, omdat zij onder zus Amalia staat in de opvolging, gepaard met een stukje minder bombarie dan de achttiende verjaardag van haar oudere zus. Waar Amalia moest speechen bij de Raad van State en een biografie geschreven kreeg door Claudia de Breij, is dat bij Alexia allemaal niet aan de orde. Eén traditie houden de Oranjes echter wel in ere: zo’n mijlpaal moet natuurlijk op de gevoelige plaat vastgelegd worden.

Stralende prinses

De foto’s, die afgelopen mei gemaakt zijn op Paleis Huis Ten Bosch, tonen de jonge prinses op haar best: blakend van zelfvertrouwen, met een stijlvolle outfit en een keurige coupe.

Beeld: ©RVD – Frank Ruiter

In de prachtige serie portretten zien we Alexia poseren tegen een donkere achtergrond, net zoals Amalia voor haar verjaarsportretten destijds. Alexia straalt in twee van de foto’s in een klassieke witte blousejurk, die zij combineert met een brede, cognacbruine tailleriem en een set matchende pumps.

Het laatste kiekje in de reeks is meer casual en toont de prinses in een paarse top. Leuk detail: ook het bekende kettinkje van Marianna Lemos, waarvan zij een matchend exemplaar heeft met haar zussen, maakt weer een verschijning. Zoet!

Pomp and circumstance

Daarnaast heeft de RVD laten weten dat de prinses door ‘Zijne Majesteit’ (ofwel vaderlief) benoemd is tot Ridder Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw én tot Ridder in de Huisorde van den Gouden Leeuw.

Daarnaast mag Alexia vanaf vandaag ook gebruikmaken van haar zogenaamde onderscheidingsvlag. Die heeft Wim-Lex in 2021 laten vaststellen voor zijn dochters. Toch nog een béétje pomp and circumstance – het heurt er eenmaal bij, als prinses.

Groot feest

Koningin Máxima lichtte onlangs al een tipje van de sluier op over Alexia’s verjaardag. Zo deelde ze met RTL Boulevard: “Hopelijk met wat peetouders en haar grootmoeders natuurlijk en hopelijk met alle kinderen samen”, vertelt koningin Máxima aan RTL Boulevard. “Dat vind ik echt al een feest, om ze allemaal thuis te hebben.”

Een verjaardag op maandag is natuurlijk niet ideaal, weet ook Máxima. Daarom zullen de grootste vieringen van Alexia’s verjaardag inmiddels wel achter de rug zijn. Zo verklapte Máx: “Maar het is een maandag. Het valt niet altijd heel goed, maar we zullen er dit weekend bij stilstaan.”

Hopelijk kan de prinses vandaag dan even lekker uitbrakken – én nog genieten van een ouderwets puntje appeltaart. Gefeliciteerd, hoogheid!

Bron: RVD, RTL Boulevard, Blauw Bloed | Beeld: RVD

Laatste nieuws