Sarah Ferguson bedankt voor steun na heftig nieuws

De hertogin wordt overladen met steunbetuigingen.

Ontzettend zwaar nieuws vanuit York deze week: Duchess Sarah Ferguson deelde namelijk dat zij onlangs te horen heeft gekregen dat ze een vorm van borstkanker heeft, waar ze inmiddels aan geopereerd is. Van over de hele wereld kan de hertogin op steun rekenen, en daar sprak zij gisteren haar dank voor uit.

Diagnose

Het moet een flinke klap zijn geweest voor Fergie: bij een routine-onderzoek kreeg zij te horen dat er sprake was van borstkanker, en dat ze hiervoor onder het mes zou moeten. Een woordvoerder liet gisteren weten dat de ziekte in een vroeg stadium was aangetroffen en de operatie gelukkig goed is verlopen. “De hertogin krijgt nu de beste medische zorg en haar dokters zeggen dat de vooruitzichten goed zijn”, vertelde hij aan Sky News.

Stil

Normaliter is de hertogin niet op haar mondje gevallen, en vertelt zij in geuren en kleuren over haar ervaringen. Gisteren deelde Fergie echter in slechts enkele woorden hoe dankbaar zij was voor alle steun.

“Zo ontzettend bedankt voor zulke vriendelijkheid en steun”, schrijft de hertogin op een foto van een roze bloem. In de reacties wordt de Duchess opnieuw overladen met steunbetuigingen. “You can do this!”, schrijft de één, en een ander deelt: “Je bent nu onderdeel van een sisterhood die NOOIT van je zijde zal wijken.”

Controles

Sarah liet zelf weten bijzonder dankbaar te zijn dat de ziekte werd opgemerkt tijdens een reguliere controle. De woordvoerder deelt direct een wijze les die de Duchess hieruit getrokken heeft: “Het laat het belang van deze controles zien”, stelt haar woordvoerder. Zelf had ze namelijk nergens last van, en zonder deze controle zou de ziekte mogelijk niet al zo vroeg ontdekt zijn.

Beau Monde wenst de hertogin in elk geval héél veel sterkte, en een voorspoedig herstel.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws