Aha: dit zijn de hobby’s van prinses Ariane

De jongste prinses is een waar multitalentje!

Ze had enige tijd het paleis voor zichzelf met Amalia op reis voor haar tussenjaar en Alexia in Wales. Maar na deze zomer vliegt ook de jongste dochter van Willem-Alexander en Máxima, prinses Ariane, uit naar het heerlijke Italië om daar haar schoolperiode af te maken. Maar wat zou ze daar tussen de lessen door gaan doen?

Veel talenten

Van prinsessen Amalia en Alexia hebben veel mensen een goed beeld, maar hun jongere zusje is altijd iets geheimzinniger geweest. Al krijgen we soms iets over haar leven en persoonlijkheid te horen. “Ariane is een beetje een dromer”, vertelt Amalia bijvoorbeeld over haar jongste zusje in het boek dat Claudia de Breij over de kroonprinses schreef.

En uit koningin Máxima’s verjaardagsinterview weten we dat Ariane een echte alleskunner is. “Ze doet het heel goed op school, is ongelooflijk lief, etherisch, heel vrouwelijk maar tegelijkertijd heel krachtig. Ze heeft ongelooflijk veel talenten.” Dat laatste blijkt ook wel uit de vele hobby’s van de puberprinses.

Multitalent

Net als haar oudere zussen is prinses Ariane dol op sport en op muziek. Op de website van het koninklijk huis is te lezen dat ze hockeyt, danst en tennist. Daarnaast speelt de prinses gitaar én kan ze ook heel aardig zingen. Alsof alle clubjes en lessen na schooltijd nog niet druk genoeg zijn, maakt Ariane ook nog eens tijd vrij om te tekenen.

Veel hobby’s heeft prinses Ariane gemeen met haar twee oudere zussen en met haar moeder.  Zo houdt prinses Amalia van zingen en speelt ze ook graag een potje tennis in haar vrije tijd. Alexia zingt óók al (het is een muzikale bedoening daar, als alle A’s thuis in het paleis zijn), speelt net als haar zusje gitaar en is ook vaak op het hockeyveld te vinden.

Muzikale school

Het lijkt er met haar keuze voor het UWC Adriatic overigens op dat Ariane definitief gaat voor het ontwikkelen van haar muzikale talenten. Een van de pijlers van de Italiaanse afdeling van het UWC is namelijk een focus op muziek.

“Muziek speelt een grote rol op het UWC Adriatic met dank aan de aanwezigheid van een in-house muziekacademie”, valt er op de website te lezen. Een duik door de sociale media leert ook dat leerlingen van de school op allerlei manieren hun muzikale kunsten ten gehore kunnen brengen op de school. Dat belooft nog veel goeds voor de jonge prinses! Maar voor nu klinkt een paar weken privéstrand in Griekenland overigens óók niet verkeerd.

Bron: Koninklijk Huis, BM Archief | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws