Maakt het leven mooier

Déze royal poetste vroeger toiletten voor de kost

Zo zie je maar weer: de glamour komt niet altijd zomaar aanwaaien.

Horse Racing - The Royal Ascot Meeting 2015 - Day Five

Niet alle royals beginnen hun leven zo koninklijk als hoe we ze nu zien – dat blijkt wel weer als we een kijkje nemen in de baantjes die royals hadden voordat ze de paleismuren binnenstapten om nooit meer terug te keren. Met stipt op nummer één: Sarah Ferguson, die voor haar carrière als hertogin 'gewoon' toiletten poetste voor de kost.

Post-royal baantjes

Waar bloedlijn-royals als prins of prinses worden geboren en daardoor als puber niet achter de kassa van de plaatselijke supermarkt hoeven plaats te nemen, beginnen andere leden pas aan hun koninklijke carrière op latere leeftijd. En hoewel je het misschien niet verwacht, hebben sommige van hen een uiterst 'normaal' leven geleid voordat zij het paleis betraden. Zo werkte niemand minder dan prinses Kate als serveerster (ook nog 'ns een slechte, als we haar mogen geloven), presenteerde koningin Letizia het nieuws en had onze eigen Máxima naar verluidt verschillende baantjes in het onderwijs. Om nog maar te zwijgen over de beruchte reality-carrière die prinses Sofia van Zweden achter de rug heeft...

Toiletten poetsen

Afijn, het blijkt dus maar weer dat het leven van een royal zoals we die vandaag de dag zien, niet altijd over rozen (en tiara's) is gegaan. Neem dat van Sarah Ferguson. Voordat zij het hart veroverde van prins Andrew, was een leven vol glitter en glamour alleen iets waar ze van kon dromen. In 2016 onthulde de hertogin in het Zweedse  tv-programma Skavlan namelijk dat ze op haar achttiende toiletten poetste voor de kost. Later werkte ze net als Kate als serveerster, totdat ze haar prins op het witte paard ontmoette.

Koninklijk leven

Sarah en Andrew trouwden in 1986, om tien jaar later weer een punt te zetten achter hun huwelijk. Van een vechtscheiding was echter absoluut geen sprake. Sterker nog: de twee wonen nog altijd samen en delen lief en leed met elkaar. Inmiddels behoort het schoonmaken van toiletten absoluut niet meer tot haar takenlijstje, en geniet Sarah vooral van de tijd die ze doorbrengt met haar dochters en kleinkinderen – oké, en een glamoureus royal event hier en daar. Na de operatie die ze onlangs moest ondergaan aan borstkanker, lijkt Fergie het nu goed te maken. Ondertussen genieten wij nog altijd van haar openhartige gesprekken in haar eigen podcast!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld

Royalty
  • Sarah Ferguson (centre left), Princess Beatrice of York (right) and Princess Eugenie of York (left) during day four of the 2015 Royal Ascot Meeting at Ascot Racecourse, Berkshire. *** Local Caption ***