Gespot: Beatrice Borromeo straalt als covergirl

'De moord is een deel van mijn leven geweest', onthult de schoondochter van prinses Caroline.

Beatrice Borromeo wist ons wel even te verrassen toen ze onlangs bekendmaakte achter de regie van de korte Netflix-docu The King Who Never Was te zitten. Nu verbaast de schoondochter van prinses Caroline ons opnieuw – deze keer door op te duiken op de cover van de Italiaanse Vanity Fair.

Promotie

De documentaire die Beatrice heeft gemaakt over het verhaal van Vittorio Emanuele di Savoia en zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op de Duitse Dirk Hamer is sinds vorige week te zien op Netflix. Kennelijk kunnen de kijkcijfers nog wel een duwtje in de rug gebruiken, want in de nieuwste Italiaanse Vanity Fair promoot vrouwlief van Pierre Casiraghi er nog even op los.

Motivatie

In het magazine, waarvan ze de cover met verve siert, vertelt ze over haar motivatie om de documentaire te regisseren. “De moord op Dirk is een deel van mijn leven geweest”, zegt ze daar onder andere over. “Ik heb verwarde herinneringen, zelfs als kind. Bij iedereen was er altijd een groot gevoel van frustratie. Ten eerste omdat er geen rechtszaak kwam. Toen omdat het proces een betekenisloze straf had opgeleverd.”

Het verhaal kwam voor Beatrice heel dichtbij. “Mijn moeder en Birgit waren bevriend als studenten in het Rome van de jaren zeventig. Ze hoorde van het incident op de terugweg van een reis naar China en haastte zich onmiddellijk naar Birgit. Toen Dirk na negentien operaties uiteindelijk overleed, regelde mijn moeder zijn begrafenis. Ik heb Birgit altijd mijn tante genoemd, ze voelt als familie.”

Documentaire

Nog niet overtuigd? Dan hier nog een keer de beschrijving die op Netflix te lezen is: “Een prins in ballingschap, een topmodel, een pistoolschot in het donker, dat het leven van zovelen voor generaties zou veranderen. Beginnend met de evenementen die plaatsvonden op de tragische nacht van 18 augustus 1978 bij het eiland Cavallo, volgt The King Who Never Was het verhaal van Vittorio Emanuele di Savoia, de laatste erfgenaam van de Italiaanse troon.”

Dit is het kijken vast en zeker waard!

Bron: Nouveau, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws