Déze acteurs spelen Koningin Beatrix en Prins Claus in nieuwe Videoland-serie over Máxima

Dat belooft wat!

We moeten nog even geduld hebben voordat we de nieuwe dramaserie over Máxima kunnen bingen, maar we komen steeds meer over de cast te weten. Vandaag werd bekend gemaakt wie Koningin Beatrix en Prins Claus zullen vertolken in de gloednieuwe serie over de romance tussen ons koningspaar.

Opnames in volle gang

“De opnames voor de Videoland-serie Máxima zijn gestart!”, schreef Videoland vorige maand enthousiast op Instagram. “De eerste draaidagen zijn op dit moment in New York. De serie met Delfina Chaves en Martijn Lakemeier in de hoofdrollen is vanaf volgend jaar te zien.” Nog minstens een halfjaar geduld dus, maar het is tóch fijn om te weten dat er schot in de zaak zit. En nu we óók weten wie de ouders van onze eigen Koning Willem-Alexander gaan spelen, krijgt het pas echt vorm. Dit zijn ze.

Koningin Beatrix

Voor de rol van Koningin Beatrix is de Tweevoudig Theo d’Or- en Gouden Kalf-winnares Elsie de Brauw aan de haak geslagen. Zij is in Nederland al ruimschoots bekend en heeft een imposant lijstje titels op haar naam staan. Zo schitterde ze in films als Zee van Tijd, Drijfzand en Prins en was ze eerder te zien in de televisieserie Morten.

Beeld: RTL / Jasper Suyk

Prins Claus

De rol van Prins Claus gaat naar de Duitse acteur Sebastian Koch. Deze topacteur heeft al een grote internationale carrière op zijn naam staan en was onder meer te zien in Zwartboek, het met een Oscar bekroonde Das Leben der Anderen, Homeland en The Danish Girl. 

Beeld: RTL / Jasper Suyk

Videoland-serie Máxima

Wie liefhebber is van ons koningshuis zal het boek Máxima Zorreguieta: Moederland van Marcia Luyten misschien wel hebben gelezen. Dit boek is precies wat de makers van de serie over Máxima ter inspiratie hebben gebruikt. In plaats van het ons zelf te moeten inbeelden bij het lezen van het boek, krijgen we nu dus een écht kiekje achter de schermen van de paleisdeuren. Van Máxima’s vertrek vanuit Argentinië tot aan haar huwelijk met Willem-Alexander, we hopen het allemaal te zien in de serie.

De dramaserie legt de rollercoaster vast die het begin van de royale romance was. Wat maakt dat deze Argentijnse uiteindelijk floreert aan een oud Europees hof? En hoe kan Máxima trouw blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven, of gaan die twee dingen niet samen? Stukje bij beetje komen we meer details over de serie te weten, maar het échte werk laat nog even op zich wachten. De serie is namelijk vanaf 2024 pas te zien, dus de komende tijd moeten we het doen met tipjes van de sluier die hier en daar opgelicht worden.

Bron: Videoland, Beau Monde archief | Beeld: RTL / Jasper Suyk

Laatste nieuws