Videoland komt met dramaserie over koningin Máxima

The Crown krijgt een Nederlands vervolg!

Lees ook

Fan van The Crown? Dan zul je volgend nieuws vast heel leuk vinden. Videoland kondigt vandaag – op het porseleinen jubileum van Máxima en Willem-Alexander – namelijk aan dat er een dramaserie over onze koningin in de maak is.

Het leven van de koningin

Wie liefhebber is van ons koningshuis zal het boek Máxima Zorreguieta: Moederland van Marcia Luyten misschien wel hebben gelezen. Dit boek is precies wat de makers van de serie over Máxima ter inspiratie hebben gebruikt. “Met Videoland investeren we fors in kwalitatief hoogwaardig Nederlandse drama. Verhalen van eigen bodem, gemaakt door Nederlands toptalent, vormen altijd ons uitgangspunt”, laat Peter van der Vorst weten aan RTL Boulevard. “Het verhaal van koningin Máxima, het meest geliefde lid van onze koninklijke familie, leent zich bij uitstek voor een serie vol drama, spanning en romantiek.”

Wanneer op de buis?

In plaats van het ons zelf te moeten inbeelden bij het lezen van het boek, krijgen we nu dus een écht kiekje achter de schermen van de paleisdeuren. Van Máxima’s vertrek vanuit Argentinië tot aan haar huwelijk met Willem-Alexander, we hopen het allemaal te zien in de serie. Volgens Van der Vorst is de serie ‘een van de duurste dramaseries die ooit in Nederland is gemaakt’. “We kunnen niet wachten om het boek tot leven te brengen.”

Verwacht wordt dat de serie in 2023 op Videoland te zien zal zijn. De cast is nog niet bekend, maar het is al wel duidelijk dat de productie in handen ligt van Millstreet Films. De producent vergelijkt de serie nu al voorzichtig met de successerie The Crown. “Het hebben van sterke vrouwelijke rolmodellen in onze producties is belangrijk voor ons’’, zo vertelt Rachel van Bommel van Millstreet Films aan het AD. “Het verhaal van Máxima is ontwapenend, ontroerend en inspirerend tegelijk (…). We werken met een zeer getalenteerd team van makers, dat is ook nodig, want de lat ligt hoog met internationale successen als The Crown.”
Bron: AD, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook