Het verhaal achter Diana’s iconische korte lokken

De korte, luchtige coupe werd veelvuldig nagemaakt.

Van jonge aristocratendochter naar eigenzinnige ex-vrouw van de toekomstige koning: het verhaal van Diana Spencer zit vol bijzondere wendingen. Maar één constante factor? Haar impact op de wereld van stijl en fashion. Wie herinnert zich immers niet die iconische korte coupe?

Kapsel à la Diana

Haar kapsel was destijds helemaal hip. De korte, luchtige coupe werd veelvuldig nagemaakt, maar bijna niemand droeg ‘m zó perfect als Di zelf. Achter het beroemde kapsel zit een heel bijzonder verhaal! Haar vaste haarstylist Sam McKnight deed er een boekje over open.

Zo legde hij aan de Britse Vogue uit dat hij eerst niet doorhad hóe iconisch het de korte ‘coupe Diana‘ zou worden. Over tijd werd het echter wel duidelijk wat de impact was van zijn werk voor de prinses.

“We gingen bijvoorbeeld naar de Taj Mahal, waar we met slechts een handjevol mensen waren – ze hadden alles gesloten voor haar – wat fantastisch was. En die foto’s van haar daarbuiten zijn echt iconisch geworden. Maar daar denk je op dat moment niet over na. Je hebt gewoon je werk om te doen!”, aldus de haarstylist.

Diana Taj Mahal
Beeld: NL Beeld

Grote verrassing

De eerste keer dat McKnight Diana ontmoette, was bij die legendarische shoot voor Vogue in 1990. Vooraf had hij geen idee dat hij haar haar zou knippen. “Er werd niet verteld wie we zouden knippen. Ik had gegokt dat het Margaret Thatcher zou zijn, maar toen liep Diana binnen.” Ten tijde van die beroemde foto’s droeg Di haar lokken nog een stukje langer, en deed McKnight haar coupe met enkele strategische klemmetjes korter lijken. En dat bleek goed in de smaak te vallen!

Diana Charles Live Aid 1985
In de jaren ’80 droeg Di heur kapsel een stukje langer. (Beeld: NL Beeld)

“Toen ze die keer wegging, vroeg ze nog: als je alles met mijn haar mocht doen wat je maar wilde, wat zou je dan doen? Ik stelde voor om het kort te knippen, en tot mijn grote verbazing stemde ze toe en knipte ik haar lokken in het beroemde model”, herinnert hij zich.

Hoe een argeloze Diana ervoor zorgde dat haar kapsel één van de populairste werd, that’s how you roll dear.

Bron: GoodHouseKeeping, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws