Ha: dit is de reden dat Máxima ooit van een terrasje werd weggestuurd

Tja, ook Hare Majesteit moet zich aan de regels houden.

Je mag dan koningin van Nederland zijn, dat betekent niet direct dat je maar zo de terras-etiquette aan je laars kunt lappen. Ha!

Lekker gewoon

Verhaal uit de oude doos: eens zat er een vrouw met haar drie dochters een ijsje van de ijskraam te eten op een terras, gewoon om het ijsje op de dichtstbijzijnde stoel of bank op te peuzelen. Helaas bleek dat ze op een terras zaten van een andere zaak en ze werden hierop geattendeerd door het oplettende personeel: “Mevrouw, het is echt niet de bedoeling dat u uw ijsjes hier op eet”, liet een medewerker weten. “Sorry”, stamelde de vrouw, “Ik had het niet gezien, we gaan alweer.”

Je raadt het al: de vrouw met drie dochters op het (verkeerde) terras was koningin Máxima, en bij zich, de drie prinsessen. Je zou er haast van uitgaan dat iedereen in Nederland weet wie Máxima is, maar toch niet, dat blijkt. Later werd de medewerker door haar collega’s geïnformeerd wie ze nu eigenlijk had weggestuurd. Tja, ook HM moet zich aan de regels houden.

Grote onbekende

Je zou toch denken dat iedereen inmiddels wel weet wie Máxima is, maar niets blijkt minder waar. Zo ging eind vorig jaar ook al een filmpje viral van de koningin, die door een van de aanwezige jongeren bij een MIND Us-evenement doodleuk werd aangesproken met ‘Koningin Beatrix’. Oeps…

@mindyoungstudio

Niet in scène gezet. Ik ben slecht in namen en was zenuwachtig. Dit ga ik nooit vergeten. Wat is jouw grootste blooper? #koning #queen #blooper #oeps #mentalegezondheid #jongeren #jong #maxima #koninginmaxima #gaatfout #foutenmakenmag

♬ origineel geluid – MIND Young Studio

De tiener in kwestie deelde destijds via TikTok zogezegd de ‘grootste blooper ooit met de koningin van Nederland’. “Niet in scène gezet. Ik ben slecht in namen en was zenuwachtig. Dit ga ik nooit vergeten,” viel te lezen bij de video. Misschien moet Máx maar eens wat vaker een kroontje dragen – wij vinden het in elk geval een goed excuus om met meer regelmaat in tiara te verschijnen!

Bron: AD, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws