doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

7 prinsessen-schandalen om van te smullen!

Royal familieruzies: gekibbel in het paleis

Elk huisje heeft zijn kruisje. Bij de royals is het niet anders.
.
Beatrix - Bernhard - Juliana

Elk huisje heeft zijn kruisje. Bij de royals is het niet anders.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Juan Carlos & Felipe

Het is de nachtmerrie van elke monarchie: een schandaal dat zich eindeloos voortsleept. Hoe kreukloos koning Felipe en koningin Letizia ook door het leven gaan, hun familieleden blijven zorgen voor toestanden. Neem Felipe's vader, oud-koning Juan Carlos. Vele minnaressen, lang niet altijd discreet. Betaald olifanten afknallen bij wijze van pleziertje terwijl veel Spanjaarden op dat moment op de armoedegrens leefden. Ook zou hij - toen hij koning van Spanje was - miljoenen aan smeergeld hebben ontvangen uit Saoedi-Arabië. Tja, ooit een verbinder, later omstreden playboy en een royal van de oude stempel die nog wel eens meende boven de wet te staan. Maar toch: de huidige koning van Spanje, Felipe, heeft besloten om zijn kreukelige vader het land uit te sturen.

William & Harry

Ooit onafscheidelijk, nu horen ze niks meer van elkaar. Prins Harry bekende in een interview dat ze elkaar inderdaad minder zagen: 'Ik hou erg veel van hem, maar de meeste verhalen zijn klinkklare onzin. Maar het is wel waar: als broers heb je goede en slechte dagen.' De meningen zijn erover verdeeld wie of wat precies de oorzaak van de royal breuk is geweest. Boze tongen beweren dat de vrouw van Harry, Meghan Markle, er iets mee te maken heeft. Ook ligt de 'Sussexit' gevoelig bij William, die toen van niks wist en het all out of the blue kwam. Maar na maanden van strubbelingen zouden de broers toch de strijdbijl begraven hebben, want het verwaterde contact is volgens bronnen hersteld door de broers zelf. Katie Nicholl vertelt: "Het gaat nu een stuk beter tussen William en Harry en ik weet dat ze met elkaar bellen. Ook hebben ze samen familieverjaardagen gevierd. Ik denk dat de ziekte van hun vader er zeker aan bij heeft gedragen dat ze de telefoon hebben gepakt om de band te herstellen."

Juliana & Bernhard

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Over een opruier gesproken: Bernhard stond bekend als diegene die verantwoordelijk was voor de (vele) ruzies in het paleis. We noemen ene gebedsgenezers Greet Hofmans, de Lockheed affaire (waar de prins een grove 1,1 miljoen aan steekpenningen voor kreeg) en de buitenechtelijke kinderen die hij verwekte. Ook waren de laatste jaren van het huwelijk niet zo gezellig als het leek: Juliana en Bernhard hadden nauwelijks contact met elkaar en leefden al jaren gescheiden. Op aandringen van zijn dochters heeft hij Juliana een dag voordat ze stierf nog een bezoek gebracht.

Andrew & Charles

Waar prins Charles altijd op de voorgrond stond als dé kroonprins van Engeland, was Andrew toch een beetje het Zwarte Schaap van de familie. Het kwelt prins Andrew dat hij niet langer behoort tot de Eredivisie van het Britse koningshuis, maar dat 'ie het op 'zijn eigen bloedprinsessen' ging gooien, daar was zelfs de Queen verbaasd over. Zo had hij een boze brief geschreven waarin hij zijn zorgen uitte 'over het feit dat zijn bloedprinsessen werden verdrongen door een voormalig burgermeisje, Kate Middleton. De Queen heeft in overleg met haar opvolger, prins Charles, besloten een paar privileges van leden van het koninklijk huis te schrappen om zo tot een kleiner (en goedkoper) Koninklijk Huis te komen. Moderne Monarchie noem je dat. Prins Andrew wasn't having it.

Sofia & Letizia

Waar bovenstaande familievetes vallen onder 'volgens bronnen horen we dat...', is tussen de relletjes van oud-koningin Sofia en de huidige koningin van Spanje, Letizia, videobewijs. Neem een heuse Paasrel. Zo waren we getuige van het standje die Leti haar schoonmoeder gaf, op beeld. Het maakte de reputatie van Letizia niet veel beter. Zo werd ze uitgejoeld en stond ze alles behalve positief in het nieuws. Er waren lange tijd geruchten dat koning Felipe overwoog te scheiden van zijn vrouw, omdat hij het gevoel had te moeten kiezen tussen de twee ruziemakende vrouwen. In zijn geval: zijn moeder of zijn vrouw. Maar tot de dag van vandaag zijn ze nog samen en worden ze meermaals samen op pad gezien. Het is er vast gezellig in Spanje!

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws