Zo is prinses Anne als oma voor haar kleinkinderen

Meer dan trots!

Het is vandaag feest op Gatcombe Park, want prinses Anne viert haar 73e verjaardag! Nu kennen we haar als rots in de branding van de Windsors, maar hoe is ze eigenlijk achter gesloten deuren? Dit is wat zoonlief Peter Philips heeft verteld over de prinses als oma. De royal heeft namelijk vijf kleinkinderen en daar is ze méér dan trots op!

Kleinkinderen

De Princess Royal is getrouwd met Tim Laurence, maar deelt met ex-man Mark Phillips twee kinderen: Peter en Zara. Inmiddels telt het koninklijk stel ook vijf kleinkinderen. Peter en zijn ex-vrouw Autumn Kelly hebben twee dochters, Savannah van twaalf jaar en Isla van elf jaar. Zara heeft samen met haar man Mike Tindall een gezin van drie kinderen, Mia van negen jaar, Lena van vijf jaar en zoontje Lucas van twee jaar.

Ondanks haar volle agenda, maakt prinses Anne graag tijd vrij voor haar kleinkinderen. Ze reist de hele wereld over voor koninklijke zaken, maar staat altijd klaar voor de jongste royals.

Familie

De beide kinderen van prinses Anne wonen op haar landgoed Gatcombe Park in Gloucestershire, en dus is haar kroost altijd dichtbij. Voor familiebijeenkomsten hoeft de royal family ook niet ver te reizen. Peter vertelde in de documentaire Anne: The Princess Royal at 70: “Ze vindt het heerlijk om haar kleinkinderen dichtbij haar te hebben. Rond keuvelen bij het landgoed voor een zondagse lunch of om ze mee te nemen voor een wandeling. Alle dingen doen die we als kinderen ook zouden doen.”

Zara grapte in de documentaire: “We vinden het best leuk om ze op zondag achter te laten. ‘We halen ze later wel op, doei’, willen we dan eigenlijk zeggen.”

prinses Anne en kleinkinderen
Beeld: NL Beeld

Op het Festival of British Eventing – dat jaarlijks op haar landgoed wordt georganiseerd – is Anne veel bij haar kleinkinderen te zien. De koninklijke telgen hebben duidelijk veel plezier met hun oma op het landgoed. Enig!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws