Sunkissed: in deze kleuren komt een zomerse teint extra goed tot z’n recht

Aha!

Het wordt weer flink zonnig, en dus trekken we er massaal op uit om aan het strand, op het terras, of gewoon in de achtertuin de zon op te zoeken. Maar wanneer we dan een beetje een zomers kleurtje hebben, willen we ermee stralen ook! We tippen: deze kleuren zorgen ervoor dat je tan extra stralend voor de dag komt.

Zonnen

Na een dagje veilig zonnebaden, voelen we ons een stuk fijner, toch? De zon geeft ons vitamine D en het bruine kleurtje maakt ons al helemaal exciting. Maar mocht je nog niet op vakantie zijn geweest of krijg je überhaupt geen bruine teint, dan kan het kiezen van de juiste kleur kleding nog wel eens goed van pas komen. Je denkt misschien al snel aan de kleur wit, die je bruine huid nog meer laat shinen. Maar er zijn ook andere kleuren waardoor je bruiner gaat lijken.

Met deze kleuren zie je er meteen bruiner uit

Ben jij nou benieuwd welke kleuren jouw bruine teint er écht uit laat springen? Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Blauw

Je bruine teint wordt door iedere kleur blauw versterkt. Met een koele muntkleur is het contrast groter, waardoor je gebruinde huid nog intenser lijkt van kleur. Ga je voor turquoise en warm blauwgroen, dan accentueer je de gouden gloed op je huid. Lichte denimstoffen geven hetzelfde resultaat, dus een spijkershort staat onwijs leuk deze zomer!

Koraal en zachtroze

Om je huid nog warmer bruin te laten lijken, kun je prachtige blouses, shirts en jurkjes in koraalkleur of zacht, warme roze tinten aantrekken. Meestal worden de felle kleuren gezien als boosters voor je bruine kleur. Maar pas op voor neonroze! Deze hebben namelijk het tegenovergestelde effect.

Citrustinten

Sinaasappeloranje, limoengroen en citroengeel geven je huid wél een boost en een natuurlijke glans. Deze kleuren zijn erg geschikt voor de zomer, want zomerser en vrolijker dan dit krijg je niet.

Knalrood

Er zijn verschillende fruitsoorten met een prachtige zomerse kleur, denk aan kersen, watermeloen en bessen. Deze kleuren trekken meteen de aandacht naar je bruine huid. De warme pigmenten in je huid worden verstrekt door rood, hierdoor lijkt je gemakkelijk bruin én bovendien is rood een verleidelijke kleur.

Witte, koele tinten

Je bruine huid wordt extra benadrukt door het kleurcontrast dat bij de kleur wit ontstaat. Daarom is deze kleur altijd perfect om te dragen. Mensen die van nature al een goudbruin tintje hebben, kunnen het beste voor een crèmekleur gaan. Heb je een koele huidskleur? Dan is het een goed idee om spierwitte kleding aan te trekken, adviseert kleurexpert Kate Smith. Wit accentueert jouw schitterende gebronsde kleur en last je huid stralen.

Bron: Grazia, Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws