Perfecte basics: zo maak je je garderobe klaar voor de herfst

Dit zijn de favorieten voor het seizoen.

Het zonnetje laat zich nog héél even zien, maar we kunnen er niet omheen dat de herfst weer in aantocht is. De zwierige zomerjurkjes, fleurige blouses en kleurrijke muiltjes kunnen ingeruild worden voor mooie manteljassen, polo sweaters, en overknee laarzen. Maak met deze items je garderobe herfstklaar!

Capsule garderobe voor de herfst

Ondanks er ook dit najaar een hoop trends op ons liggen te wachten, zijn er altijd een paar klassiekers waar je op terug kunt vallen. En dat maakt het seizoen een goed moment om je garderobe uit te pluizen en waardevolle basics te verzamelen. Benieuwd hoe je een effortless look krijgt? Deze classics vormen de perfecte basis voor de herfst.

1. Witte blouse

Daar is-ie weer: de witte blouse. Een allemansvriend die elk seizoen weer terugkomt. Komend seizoen dragen we hem oversized en in combinatie met een denim broek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Rose Thatcher (@emmarosestyle)

2. De perfecte pantalon

In het najaar dragen we de pantalon niet alleen naar kantoor, maar ook naar het theater, een shopsessie met vriendinnen en een wandeling in het bos. Draag hem met wijde pijpen en warme tinten, zoals donkerbruin of navy.

3. Wijde spijkerbroek

De strakke spijkerbroeken zijn verleden tijd geworden door de wide-leg jeans, en wij snappen dat heel goed. De wijde spijkerbroek zit namelijk comfortabel, je benen lijken langer en staat het zowel goed bij een oversized blazer als bij een t-shirt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Monikh (@monikh)

4. Gekleurde breisels

De herfst staat bekend om regen, grijze lucht en lage temperaturen. Een goede knit in je garderobe kan dus zeker geen kwaad. Of het nu een warm vest is, een elegante maxi-jurk of een polo sweater: dit jaar kussen we de neutrals vaarwel en kiezen we voor kleuren als roze, bordeaux en kastanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Abisola Omole (@abimarvel)

5. Satijnen maxi rok

De maxi rok heeft al laten zien hoe veelzijdig hij kan zijn, en dat zal in de herfst ook niet anders zijn. Hoewel een denim maxi rok een goed alternatief is voor een spijkerbroek, dragen we dit seizoen ook de satijnen slip versie. Gecombineerd met sneakers of een hoge laars, voor een casual maar toch chique outfit.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lucy Williams (@lucywilliams02)

6. Trenchcoat

Last but not least: de klassieke trenchcoat. Het geeft je outfit niet alleen een moeiteloos chique uitstraling, ook beschermt het je tegen plotselinge regenbuien. Kortom, een must om te hebben.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borislava Sekova (@borislavasekova)

Let’s talk shoes

Naast deze staple pieces zijn er ook een paar schoenen waar je in de herfst zeker op terug kunt vallen. Zo is de kniehoge laars perfect voor onder maxi rokken en jurken, maar kiezen we dit seizoen ook voor comfort. Denk aan ballerina’s, chunky loafers en gekleurde sneakers.

Bron: Happy in Shape, Who What Wear | Beeld: NL Beeld, Instagram

Laatste nieuws