Mode-icoon op leeftijd: koningin Silvia toont veelzijdige garderobe

24 uur, 3 outfits, 1 koningin.

Veruit de meeste royals zitten op dit moment op een geheime vakantielocatie of cruisen met een persoonlijk zeiljacht door de zon. Dit weekend liet het Zweedse koningspaar zich echter in Oostenrijk zien voor een waar feestje van haute culture – en daar straalde vooral koningin Silvia met haar uiteenlopende outfits.

Op naar de opera!

Van de Zwoyals is het bekend dat zij hun zomervakanties over het algemeen doorbrengen op het eilandje Öland, waar ze een vakantiehuisje hebben. Tussen het toeven in de Zweedse natuur door, brachten koning Carl Gustaf en koningin Silvia echter ook een bezoekje aan het Oostenrijkse Salzburg. Hier is au moment het Salzburger Festspiele aan de gang, waarbij de crème de la crème van de podiumkunsten zich op z’n best laat zien.

We vermoeden dat een goed deel van de bagage van Carl en Sil bestaan zal hebben uit outfitjes voor Hare Majesteit, want Silvia toverde binnen 24 uur maar liefst drie verschillende looks tevoorschijn.

Casual queen

Zo werd Silvia bij aankomst gespot in een fris perzik-kleurig jasje – een vrolijk contrast met het regenachtige weer in Salzburg. Extra zoet: het lijkt erop dat HM haar accessoires heeft afgestemd op het crèmekleurige jasje van manlief.

Opera-glamour

Niet veel later had Sil zich weer omgekleed naar een diepblauwe glitterjapon van Camilla Thulin – deze trekt de hoogheid met enige regelmaat uit de kast voor glamoureuze evenementen.

Silvia
Beeld: NL Beeld

Silvia combineerde de stralende blauwe japon met een selectie van haar geliefde parels, en een coupe die immer strak in de haarlak zit. Perfect voor een avondje uit, n’est-ce pas?

Barbie en Beau Monde

Maar onze favoriete Silvia-outfit van dit weekend? Dat is ongetwijfeld het highlighter-roze mantelpakje dat zij de dag erna tevoorschijn toverde met een al net-zo-roze blouse eronder.

Silvia
Beeld: NL Beeld

Het roze mantelpakje van luxelabel Weill lijkt een recente aanvulling op de garderobe van Silvia, want afgelopen juli verscheen ze voor het eerst in de niet te missen outfit tijdens de viering van dochter Victoria’s verjaardag.

Met een Hermes-tas en het programmaboekje van het festival stevig in haar hand, toont Sil zich helemaal klaar voor haar tweede culturele uitstapje van het weekend. Ook op bijna tachtigjarige leeftijd kun je nog een hoop plezier hebben met je garderobe, bewijst de Zweedse dame maar weer!

Bron: UFO No More, Salzburger Festspiele | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..