Zien: Camilla’s staatsbanket outfit en Charles’ lieve woorden

Camilla understood the assignment!

Koning Charles en koningin Camilla straalden afgelopen woensdag tijdens het uitbundige staatsbanket in Parijs, waar ze te gast waren bij president Macron en zijn vrouw. Het staatsbanket vond plaats in het prachtige historische paleis van Palais de Versailles aan de rand van Parijs. En bij zo’n staatsbanket horen natúúrlijk extravagante outfits, enne: daar wist Camilla wel raad mee.

Dresscode: marineblauw

Voor het staatsbanket waren maar liefst 150 genodigden, inclusief het Britse koningspaar. Deze gasten waren echter niet ‘zomaar’ gasten, maar mensen die een prominent onderdeel zijn van Groot-Brittannië én Frankrijk. Afijn, heel uniek natuurlijk, maar de Beau Monde-redactie was natuurlijk vooral erg benieuwd naar de outfit van de koningin.

Gehuld in een prachtige marineblauwe capejurk van Dior stapte Camilla de rode loper op aan Charles’ zijde. Ze maakte haar outfit helemaal af met een prachtige Sapphire Necklace – als eerbetoon aan wijlen koningin Elizabeth. En dat er duidelijk een dresscode was voor dit staatsbanket, dat was zeker te zien aan de vrouw van president Macron, Brigitte. Zij droeg dezelfde marineblauwe set die ze eerder in 2022 droeg tijdens de presidentsverkiezingen in Frankrijk.

staatsbanket Camilla outfit Charles lieve woorden
Beeld: NL Beeld

Lieve speech

Tijdens het staatsbanket sprak Charles een toast uit waarin hij erg persoonlijk werd. Zo vertelde hij over de eerdere bezoeken in Frankrijk van zijn moeder en vader. “Het eerste officiële bezoek van mijn ouders aan Frankrijk was in 1948, kort na hun huwelijk. Ze dansten tot in de vroege uurtjes in het glamoureuze Chez Carrere in de Rue Pierre Charron, met een serenade van Edith Piaf. Het bezoek heeft zelfs een onuitwisbare indruk op mij achtergelaten, en ik was nog niet eens geboren. ‘La Vie en Rose‘ is tot op de dag van vandaag een van mijn favoriete liedjes”, aldus Charles.

Hij vervolgde zijn toast met: “En natuurlijk ontving president Pompidou mijn moeder hier in het paleis van Versailles tijdens haar tweede staatsbezoek in 1972. Ik werd er onlangs aan herinnert dat toen ze de gastvrijheid van de president en zijn vrouw beantwoordde met een diner in het Hotel de Charost, ze wat meer problemen hadden. Onze ambassade probeerde een aantal kisten Engelse wijn uit Hampshire over te brengen voor het staatsbanket, maar dat werd tegengehouden door de douane.” Ah oh!

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws