Charles en Camilla op staatsbezoek in Frankrijk: wat staat er op de planning?

Ouderwets druk, zo kunnen we al stellen.

Na een uitgesteld staatsbezoek van maar liefst zeven maanden, reizen koning Charles en Camilla deze woensdag voor drie dagen af naar het prachtige Frankrijk. Maar wat staat er voor de Koninklijke Hoogheden op de planning?

Uitgesteld staatsbezoek

De reden van het uitgestelde staatsbezoek is de onrust in Frankrijk, afgelopen maart. Hierdoor besloten president Macron en de Britse royals om het staatsbezoek uit te stellen. Het eerste officiële staatsbezoek van de koning en koningin-gemalin was dit jaar dus niet in Frankrijk, maar eind maart in Duitsland.

Drukke agenda

Inmiddels maken Charles en Camilla hun reis richting Frankrijk en staat er – natuurlijk zoals met elk staatsbezoek – een drukke agenda op de planning. Het staatsbezoek an sich staat in het teken van de van de ‘gedeelde geschiedenis, cultuur en waarden van het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk’.

Maar hoe ziet die drukke agenda van de o zo drukke royals eruit? Afijn, Charles en Camilla zullen – zoals oorspronkelijk gepland – richting Parijs én Bordeaux afreizen, waar ze in Parijs samen met Macron en zijn vrouw een herdenkingsceremonie bij zullen wonen bij de Arc de Triomphe. Ook zal hier een krans worden neergelegd om de ‘gedeelde opofferingen in het verleden’ te eren. Daarnaast zullen Charles en Camilla een aantal (jonge) Franse sporters spreken én zijn ze natúúrlijk eregast voor het staatsbanket – waarvan we nu al benieuwd zijn naar de jurk van de koningin-gemalin.

Bezoek aan Bordeaux

Na hun bezoek aan Parijs zal het koningspaar richting Bordeaux gaan om met reddingswerkers te spreken over de bosbranden in de regio vorig jaar. Ook zullen ze spreken met militairen én zullen ze een bezoek brengen aan een biologische wijngaard die zich specifiek richt op duurzame wijnproductie. Al met al dus een zéér drukke drie dagen.

Bron: Vorsten | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws