Koningin Rania onthult haar eerste advies aan schoondochter Rajwa

Wijze woorden van een inspirerende koningin.

Afgelopen woensdag is koningin Rania afgereisd naar New York voor de Algemene Vergadering van de VN. Tijdens haar bezoekje in the city that never sleeps was ze ook te gast bij TODAY. En tijdens dit bezoekje praatte ze openhartig over hoe social media en mobiele telefoons haar gezin beïnvloedt.

Social media

“Ik denk niet dat je de trend tegen kunt houden”, vertelde ze tijdens een interview met verslaggever Hoda Kotb. “Dat is niet alleen waar mijn kinderen zich nu mee bezighouden, maar de hele wereld. Technologie is overal om ons heen. En ook al kun je het niet helemaal tegenhouden, je kunt het wel reguleren.”

Ook legde ze uit dat ze zich als moeder erg bewust is van de negatieve effecten van social media. “Ik denk dat het meer gaat om de waarden die je je kinderen bijbrengt over zichzelf – denk aan zelfvertrouwen, discipline en alle andere dingen die belangrijk zijn. Al deze dingen zullen bepalen hoe je kinderen omgaan met technologie.”

Advies voor haar schoondochter

Maar niet alleen haar eigen kinderen neemt ze onder haar hoede, zo ook haar schoondochter Rajwa – wie in juni trouwde met haar zoon, kroonprins Hoessein. “Een van de eerste dingen wat ik deed, vlak voor mijn zoon zijn verloving aankondigde, was Rajwa apart nemen. Ik vertelde haar dat er niet zoiets bestaat als ‘honderd procent goedkeuring.'” Daarmee bedoelt de koningin natuurlijk niet haar eigen goedkeuring, maar de goedkeuring van de mensen van buitenaf.

“Je zult altijd mensen hebben die tegen je zijn. Het advies wat ik je dan ook wil geven is: probeer alsjeblieft niet alle onlinereacties te lezen.” Ze vervolgde: “Ik zei haar dat ze hierdoor wellicht zou gaan twijfelen aan zichzelf en dat er altijd negativiteit zal zijn.”

Gezonde gewoontes

“Het zegt heel wat over die persoon zelf. Ze zijn waarschijnlijk ongelukkig in hun eigen leven. Dus draag dat alsjeblieft niet met je mee”, zo adviseerde ze haar schoondochter. “Je moet gewoon gezonde gewoontes ontwikkelen rondom technologie, en dat is wat je je kinderen wilt bijbrengen. Niet om ze per se weg te houden van hun telefoon, maar om er met een gezonde manier mee om te gaan”, zo sloot ze af.

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws