Lief! Prachtige foto van Will en Kate bij Camilla thuis

Wat een mooi gebaar van de koningin!

Afgelopen dinsdagavond opende Camilla de deuren van het historische Clarence House in Londen voor de Forward Arts Foundation. Onder het genot van een hapje, een drankje en ongetwijfeld interessante gesprekken over literatuur, vierde de organisatie haar 30-jarig bestaan. Maar terwijl de aanwezigen genoten van het eerdergenoemde, viel de (hele) oplettende kijker één bijzonder detail op: de foto van Prins William en Kate Middleton op hun trouwdag in april 2011.

Imponerende gastenlijst

Camilla had de belangrijke taak om de avond te hosten en al dat belangrijke grut in haar huis te verwelkomen. Voor de koningin is dat natuurlijk niets nieuws onder de zon en was alles tot in de puntjes geregeld. Hetzelfde geldt overigens voor haar eigen appearance, de vrouw was wederom het toonbeeld van elegantie in haar blauwe met pauwenveren bedrukte, zijden jurk, ontworpen door Fiona Clare. De koningin de aanwezigen ongetwijfeld een onvergetelijke avond bezorgd.

Op de gastenlijst van de avond stonden prominente figuren uit de wereld van kunst, zoals onder andere Carter en Natascha McElhone. En terwijl Hare Majesteit gezellig staat te keuvelen met mede-kunstliefhebber Helena Bonham, valt ons oog op een bescheiden, zwart fotolijstje met daarin een foto die ons wel erg bekend voorkomt.

Camilla en Helene
Beeld: NL Beeld

De foto die in huize Clarence lijkt te worden tentoongesteld, is onmiskenbaar één die tijdens de royal wedding op 29 april 2011 in Westminister Abbey is gemaakt. Het lijkt op een portret met de directe koninklijke familie, wat we kunnen opvatten als een eerbetoon aan de overleden koningin Elizabeth, of als een bewijs van de sterke banden binnen de koninklijke huishouding.

Will en Kate
Beeld: NL Beeld

Poëzie

De Forward Arts Foundation speelt al jaren een belangrijke rol bij het stimuleren van poëtisch talent. De organisatie stelt jaarlijks de Forward Prizes for Poetry en de Forward Book of Poetry samen, waarin de beste gedichten van het jaar worden gebundeld. Helena deelde haar bewondering voor poëzie en prees oprichter William Sieghart en de Forward Arts Foundation, omdat ze de interesse in deze kunstvorm nieuw leven hebben ingeblazen.

William Sieghart nam de aanwezigen vervolgens mee op een reis door de geschiedenis en evolutie van de liefdadigheidsinstelling. “Het is opmerkelijk welke reis de poëzie heeft afgelegd in de afgelopen 30 jaar, want toen ik begon, was het een enigszins vergeten kunstvorm”, aldus de trotse oprichter.

Betrokkenheid Camilla

Sieghart’s woorden benadrukten daarnaast het belang van de betrokkenheid van koningin Camilla bij de Forward Arts Foundation. “Je bent nooit te laat om te beginnen,” waren de mooie woorden die Camilla uitsprak over haar passie voor poëzie. Ook prees Helene de waardering die Camilla voor woorden heeft en benadrukte de therapeutische kracht van poëzie en diens betekenis voor de geestelijke gezondheid.

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

 

Laatste nieuws