Hoera! Tweeling prinses Margarita en prins Jaime vieren 51e verjaardag

Samen blazen de kinderen van prinses Irene 102 kaarsjes uit.

Er zijn er twee jarig, hoera, hoera! Het is een bijzondere dag voor de koninklijke familie, want vandaag mogen prinses Margarita en prins Jaime alweer 51 kaarsjes uitblazen. Ze werden geboren uit een huwelijk tussen prinses Irene en Carlos Hugo de Bourbon de Parme en zijn de enige tweeling binnen onze koninklijke familie.

Te vroeg geboren

Op 13 oktober in 1972 beviel prinses Irene van een tweeling in Nijmegen. De eerste die ter wereld kwam, was prinses Margarita Maria Beatriz, gevolgd door haar broer prins Jaime Bernardo, die slechts een minuut later geboren werd. De tweeling werd vroegtijdig geboren en verbleef daarom nog zes weken in het Radboudziekenhuis in Nijmegen.

Jong of oud, maakt niet uit. Wanneer je geboren wordt in een koninklijke familie, zul je bij een aantal gelegenheden hoe dan ook je gezicht moeten laten zien. Zo zien we hier het gezin van prinses Irene met onder andere de tweeling, na het jaarlijkse defilé op paleis Soestdijk met Koninginnedag. En wuiven maar!

Beeld: Nationaal Archief

51 jaar later

In 2001 trad Margarita in het huwelijk met Edwin de Roy van Zuydewijn. Na vijf jaar was de koek tussen de twee op, maar een paar jaar later trouwde ze met haar tweede echtgenoot, Tjalling ten Cate. Samen verwelkomden ze twee dochters: Julia en Paola. Helaas hield ook dit huwelijk geen stand en kondigde het stel begin dit jaar hun scheiding aan. Momenteel is de prinses happy single en woont ze samen met haar dochters op hun woonboerderij in Wassenaar.

Beeld: NL Beeld

De afgelopen jaren heeft prinses Margarita zich beziggehouden met het ontwerpen van onder andere sieraden én heeft ze een grote passie voor paarden. Maar ook voor de wat meer ‘koninklijke werkzaamheden’ draait de vrouw haar hand niet om. Laatst opende ze bijvoorbeeld een bijzondere expositie op Paleis Soestdijk, genaamd: De vrouwen van Soestdijk. Hier vallen zowel historische stukken van de royals, als werken van hedendaagse kunstenaars van Nederlandse bodem te bewonderen. Aanrader!

Beeld: NL Beeld

Haar één minuut jongere broertje Jaime, is nog altijd gelukkig met zijn vrouw, de Hongaarse Viktória Cservenyák, met wie hij op 3 oktober 2013 in het huwelijk trad in Apeldoorn. De twee hebben hun gezin inmiddels uitgebreid met twee prachtige dochters.

Beeld: NL Beeld

Ook Jaime heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Gedurende zijn tijd als ambassadeur bij paus Franciscus werd de prins door Buitenlandse Zaken uitgezonden naar de UNHCR (de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties). Hij deed daar onderzoek naar hoe de kennis en innovatiekracht van bedrijven kunnen worden ingezet voor de ondersteuning van vluchtelingen. Op dit moment vervult de prins de functie van klimaatgezant voor Nederland, een rol die hij sinds augustus 2021 vervult. Goed bezig prins Jaime!

Van harte gefeliciteerd namens de redactie van Beau Monde, hoogheden!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws