Terugblik: zo zag de bruiloft van erfgroothertog Guillaume en zijn Stéphanie eruit

Nog éven wegdromen.

Een royal wedding gaat gepaard met nogal wat tradities, ceremonies, en een hele hoop media-aandacht. Niet gek dus, dat veel vorstelijke bruidsparen kiezen om hun burgerlijke ceremonie en religieuze ceremonie over twee dagen te verdelen. Zo ook de Luxemburgse erfgroothertog Guillaume en de Belgische Stéphanie de Lannoy, vandaag precies 11 jaar geleden.

Gelukkig getrouwd

Inmiddels zijn erfgroothertog Guillaume en erfgroothertogin Stéphanie al weer een aantal jaren heel gelukkig getrouwd, en hebben ze samen twee kinderen. In 2020 zag zoontje Charles het levenslicht, en eind maart dit jaar mocht het stel de kleine François verwelkomen, en we krijgen nu met enige regelmaat zoete kiekjes van het gezinnetje te zien.

Uiteindelijk was Guillaume de laatste van ‘zijn’ generatie troonopvolgers die in het huwelijksbootje stapte. In een speech voor zijn dertigste verjaardag liet de prins weten dat hij al meer dan een jaar een lief had, maar dat de twee tijd nodig hadden om hun toekomst te bekijken. In april 2012 werd dan ein-de-lijk het grote nieuws bevestigd: de erfgroothertog had zich verloofd met Belgische Comtesse Stéphanie de Lannoy.

Burgerlijk huwelijk

Op 19 oktober beloofde het paar elkaar in kleine kring (of tja, wat klein mag heten voor een aankomend vorst) eeuwige trouw bij hun burgerlijk huwelijk. Hierbij gaat het paar subtiel gekleed…

guillaume stephanie burgerlijk huwelijk
Beeld: NL Beeld

…om de volgende dag bij de religieuze ceremonie werkelijk álles uit de kast te trekken:

Guillaume Stéphanie
Beeld: NL Beeld

De bruidsjurk was van de hand van Libanese designer Elie Saab, en had een indrukwekkende sleep van zo’n vier meter lang. Deze dromerige outfit bestond uit satijn en kant, en was volledig bezet met parels. Een waar kunstwerkje, waar in totaal meer dan 4000 (!) uur werk in had gezeten van verschillende naaisters.

En dan tellen we het werk op de grote dag, die ging zitten in het verslepen en draperen en spreiden en bijwerken van de gigantische sleep nog niet mee:

Beeld: NL Beeld

Maar goed, dan heb je ook wat, want de foto’s van de grote dag lijken regelrecht uit een sprookjesfilm te komen!

guillaume stephanie bruiloft
Beeld: NL Beeld

Bijzonder detail: in plaats van een tiara uit de imposante juwelencollectie van haar kersverse schoonfamilie, hield de bruid het subtiel:

Stéphanie de Lannoy
Beeld: NL Beeld

Zo koos zij voor haar eigen De Lannoy-tiara! Stéphanie is namelijk de dochter van graaf Philippe de Lannoy en jonkvrouw Alix della Faille de Leverghem – beiden afkomstig uit eeuwenoude adellijke geslachten. En laten we eerlijk wezen: dat subtiele kroontje staat prachtig bij de weelderige japon.

Koninklijke gasten

Natuurlijk gaat een royal wedding niet voorbij zonder de nodige aandacht van collega-royals. Zo waren natuurlijk de Luxemburgers zelf van de partij…

maria teresa henri
Beeld: NL Beeld

…en werden onze eigen koning Willem-Alexander en koningin Máxima uitgenodigd voor zowel het gala na afloop van de burgerlijke ceremonie (kijk toen-nog-kroonprinses Máxima stralen met haar Mellerio-tiara!)…

Beeld: NL Beeld

…als voor de religieuze ceremonie de dag erna:

Beeld: NL Beeld

Ook waren een hoop andere royals aanwezig, zoals koningin Beatrix, de Zweedse koning Carl Gustaf en koningin Silvia, de Noorse koning Harald en koningin Sonja, en verschillende kroonprinselijk paren vanuit heel Europa.

Nu zijn we natuurlijk alweer elf jaren verder, en heeft het stel een prachtig gezinnetje. Wij zwijmelen nog even weg bij deze prachtkiekjes!

Bron: Royal Central, Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws