Female empowerment: zo probeert Máxima het haar dochters mee te geven

'Altijd als ze iets niet durven: echt doen!'

Hoewel de drie A’tjes stuk voor stuk een eigen persoonlijkheid ontwikkelen, is er wel degelijk een overeenkomst tussen de ladies in het gezin. Koningin Máxima probeert van haar dochters Amalia, Alexia en Ariane stuk voor stuk sterke vrouwen te maken. Dit benadrukt ze nogmaals voor de camera van RTL Boulevard.

Female empowerment

Máxima vertelt woensdag op de laatste dag van haar VN-trip door Kenia trots over de invloed die ze met haar werk heeft op vrouwenrechten over de hele wereld. Maar ook op de vraag hoe ze haar eigen prinsesjes de nodige female empowerment bijbrengt, hoeft ze niet lang na te denken. De koningin legt uit: ”Sinds hun geboorte al! Ik heb het niet alleen gedaan hé? Mijn man is er een enorme voorstander van. Hij geeft mij de ruimte en daardoor kan ik dat voorbeeld aan hun geven.”

Toch is het volgens de koningin niet altijd even makkelijk. ”Ze hebben een werkende moeder, dus ze zien mij af te toe ook gewoon struggelen tussen het een en het ander.” Wel is er volgens de koningin iets dat ze steevast doet, namelijk haar dochters een duwtje in de rug geven. ”Altijd als ze iets niet durven: echt doen!”

Trotse moeder

Máxima reflecteert ook nog even op zo’n typisch ‘gewoon doen’-momentje van Alexia vorige maand. De prinses ging toen namelijk voor het eerst, zonder paps en mams, op een officieel werkbezoek. Ze doopte het schip Vox Alexia van Van Oord aan de Wilhelminakade in Rotterdam. Haar moeder vertelt: ”Ik moest werken die dag dus ik kon niet zoveel volgen op televisie, maar ik kreeg daarna een filmpje van iemand. Ik was er trots op! Ze deed het heel goed. Fijn dat ze het gedaan heeft en dat iedereen haar de ruimte heeft gegeven om zichzelf te zijn.”

Enne, zichzelf zijn? Dat is helemaal goedgekomen! Hoewel ze vlak voor het moment suprême ‘Ik wens u en uw bemanning een behouden vaart’ zei alsof ze het al jaren deed, klonk er voordat ze de fles champagne tegen het schip kapot liet klappen toch ook nog even door de microfoon: ‘Echt heel spannend…’

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws