Hoe gaat het nu met de jarige prinses Anita?

De prinses mag vandaag 54 kaarsjes uitblazen!

Ze staat als schoondochter van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven niet héél veel in de spotlights, maar aangezien prinses Anita vandaag 54 kaarsjes mag uitblazen, zetten we de hoogheid in het zonnetje. Hoe gaat het met de vrouw van prins Pieter-Christiaan?

Prins op het witte paard

De prinses is in Zwitserland geboren als Anita van Eijk, maar groeide op in Nederland. Ze studeerde Engels in Leiden en bezocht het United World College of South East Asia in Singapore. Vervolgens deed ze communicatiewetenschappen in Amsterdam en werkte onder andere voor Bloomberg, JPMorgan en Christie’s. Niet de minste namen!

In Londen sloeg bovendien ook de vonk over tussen haar en Pieter-Christiaan, de man met wie ze nu al meer dan achttien jaar getrouwd is. Bij het grote publiek werd Anita voor het eerst bekend toen zij aan de arm van de prins verscheen bij de doop van zijn nichtje, prinses Amalia. En dat zag er zo uit:

prinses anita prins pieter christiaan
Beeld: NL Beeld

Een tikje overweldigend moet het wel geweest zijn, maar het is duidelijk dat het stel ook dan al helemaal gek op elkaar is. In februari 2005 volgt er een verloving, en in augustus 2005 stappen de twee officieel in het huwelijksbootje.

Huwelijk van prinses Anita en prins Pieter-Christiaan in augustus 2005.
Beeld: NL Beeld

De twee zien vervolgens hun liefdesgeluk bezegeld worden met de komst van twee kinderen: in november 2006 ziet dochter Emma het levenslicht, en in november 2008 komt zoon Pieter ter wereld.

Gezondheid

Lange tijd lijkt het leven van de prinses over rozen te gaan, maar ondertussen kampte prinses Anita met flinke gezondheidsproblemen. Uiteindelijk werd er vastgesteld dat er hersenvocht uit haar ruggengraat lekte, en hiervoor moest ze onder het mes. Wel zei ze na de operatie haar stiletto’s vaarwel, om zo haar rug te sparen. “Met hoge hakken doe je me geen plezier meer,” verklapte ze al eens aan het blad Royalty. “En eigenlijk heb ik ze nooit echt fijn gevonden.”

Hoewel Pieter-Christiaan en Anita verder geen verhalen over hun gezondheid aan de grote klok hangen (en waarom zouden ze ook, toch?), maakten veel mensen zich in 2021 zorgen om de prinses. Toen deelde ‘PC’ namelijk een foto van zijn kroost met hun moeder, die bijna onherkenbaar werd gevonden.

Prins Pieter-Christiaan ontkende toen zelf meteen dat er iets aan de hand zou zijn, maar de verhalen bleven rondgaan. In mei 2023 had entertainmentjournliast Matthijs Albers de kans om de prinses aan de tand te voelen over alle verhalen. Zij vertelde hem naar verluidt dat er ‘helemaal niets van waar’ is, en dat zij zich ‘kiplekker’ voelt. Dat gunnen we de prinses natuurlijk van harte!

Koninklijke uitstapjes

Bovendien: één zo’n casual kiekje in een iets minder flatteuze outfit… tja. Daar allerlei conclusies aan verbinden is wellicht wat voorbarig, non? Er zijn bovendien talloze vrolijke foto’s van de prinses, tijdens Koningsdag bijvoorbeeld…

Prinses Anita tijdens Koningsdag 2022.
Beeld: NL Beeld

…of hier nog samen met dochter Emma en manlief om de tachtigste verjaardag van prinses Margriet te vieren:

Prinses Anita en prins Pieter-Christiaan met dochter Emma.
Beeld: NL Beeld

Gelukkig buiten de spotlights

Het moge duidelijk zijn dat de prinses het prima naar haar zin heeft. In augustus deelde manlief Pieter-Christiaan nog een zoet kiekje van het stel samen ter ere van hun achttiende huwelijksjubileum, en we verwachten dat prinses Anita volgend jaar gewoon weer te zien zal zijn bij de Koningsdag-vieringen in het Drentse Emmen.

Voor nu proosten we in elk geval op haar gezondheid. Van harte, hoogheid!

Bron: Beau Monde archief, Nouveau, Blauw Bloed, Libelle | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..